Hirdetés

S3 Graphics-chipes videokártyák a Club 3D-től

A Club 3D az S3 Graphics chipjeire alapozó videokártyákat dob piacra az elkövetkező napokban. A DeltaChrome S8 kártyán egy 300 MHz-en futó, nyolc pixelfutószalagot tartalmazó grafikus processzor teljesít szolgálatot, amelyhez 250 MHz-es memória csatlakozik egy 128 bites buszon keresztül. A DDR RAM mérete típustól függően 128 vagy 256 MB. Az OpenGL 1.5-tel és a DirectX 9-cel (Shader Model 2.0-val) kompatibilis gyorsítót teljesítménye alapján az ATI Radeon 9600 alternatívájaként határozza meg a gyártó.

A kártya támogatja a kétmonitoros üzemmódot, és hardveresen gyorsítja MPEG-2/4 és WMV tömörítésű anyagok feldolgozását, így akár nagy felbontású HDTV-anyagok is megtekinthetők. Az AGP-foglalatba illeszkedő kártyát egy DVI, egy VGA és egy TV-Out csatlakozóval látták el, amelyekhez egy DVI/VGA és egy S-Video/kompozit konverter, valamint egy HDTV-kábel is jár. A szoftvercsomag a drivereken kívül a Cyberlink PowerDVD 5-öt és a Colin McRae Rally 04-et foglalja magában. A DeltaChrome S8 ezen a héten kerül forgalomba, ára 128 MB memóriával 85 euró, 256 MB memóriával pedig 109 euró.

Az ugyancsak AGP8X felületű OmniChrome S4 kártya GPU-ja 350 MHz-en üzemel, míg 128 MB (128 bites vezérlőre kapcsolt) DDR memóriája 300 MHz-en fut. A DirectX 9- és OpenGL 1.5-kompatibilis, négy pixelfutószalagot tartalmazó S3 Graphics-chip köré épülő kártya feltehetőleg mégsem 3D-teljesítménye, mint inkább videóképességei miatt lehet érdekes. Az OmniChrome-on egy Philips tunerchip kapott helyet, így az PAL és NTSC szabványú jelek vételére képes. Videocsatlakozóján hagyományos (S-Video és kompozit), illetve 480p, 720p, 1080i vagy 1080p felbontású HDTV (komponens) jeleket ad és vesz; emellett hardveres MPEG-2/4- és WMV-gyorsítással, valamint számos filterezési technológiával rendelkezik, így különféle tévé- és videóanyagok megtekintésére, szerkesztésére vagy (akár külső eszközre, akár merevlemezre való) rögzítésére is használható.

A kártyához DVI/VGA, S-Video/kompozit konvertert, HDTV-kábelt és távirányítót mellékel a gyártó, a szoftvercsomag pedig a Colin McRae Rally 04-en kívül az Intervideo HomeTheater és WinDVD Creator alkalmazásait tartalmazza. Az OmniChrome S4-et a jövő héttől szállítja a Club 3D, ajánlott kiskereskedelmi ára 145 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés