Hirdetés

Tegra kerül a Nintendo új kézikonzoljába?

Meglehetősen döcögősen indult a Tegra karrierje, de az elmúlt hónapokban kötött megállapodások alapján az NVIDIA nem szomorkodhat. Az alacsony fogyasztású SoC (System-on-Chip) rendszer ugyanis a Microsoft Zune HD lóerejét biztosítja, és most egy újabb bomba üzlet van kibontakozóban. A kiszivárgott információk szerint a Nintendo már fejleszti a több mint 100 milliós nagyságrendben eladott, DS jelzésű kézikonzol utódját, melyben egy Tegra-alapú rendszer kap majd helyet.

A Nintendo DS jelenleg is ARM-alapú architektúrára épül, ami tökéletes a japán vállalatnak, hiszen a Tegra használatával az új rendszer képes lenne a régi játékokat is futtatni. Arról egyelőre nincs információ, hogy az első vagy a 2010 elején megjelenő második generációs modell lesz-e a rendszerben, de a Nintendo jövő év végére tervezi piacra dobni az új kézikonzolt, így nem elképzelhetetlen, hogy a 40 nm-es eljárással készülő Tegra 2-re esik a választás, mely alacsonyabb fogyasztás mellett gyorsabb, mint elődje.

Az asztali konzolok esetén az új generációs PlayStationnel hozzák kapcsolatba az NVIDIA-t, míg a Nintendo ebben a szegmensben továbbra is az AMD fejlesztéseihez kötődik. Az újkeletű pletyka a Microsoft felől érkezett, ugyanis a redmondi óriáscég is kitarthat az AMD mellett. Ez tulajdonképpen nem lenne meglepő, hiszen az Xbox 360-ban helyet foglaló Xenos chipet kedvelik a fejlesztők. Az új rendszerek megjelenése azonban még a jövő zenéje, a vállalatok szerint 2012 előtt nem érdemes következő generációs konzolra számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés