Hirdetés

Egy hete elérhető, de máris temetik a PSP Gót

A PSP Go hivatalos bejelentésére hivatalosan a nyár elején került sor, míg a gépezet október elején jutott el a nyugatabbra fekvő országok üzleteibe. Az elemzők és a felhasználók körében már a termék specifikációi sem arattak osztatlan sikert, ami annak köszönhető, hogy a rendszer elhagyja az UMD meghajtót, így a játékosok elfelejthetik a régebben megvásárolt játékaikat, továbbá az új programok is online tranzakció keretében tölthetők le.

Don McCabe szerint a PSP Go halálra van ítélve. Az Egyesült Királyság legnagyobb független áruházláncát birtokló üzletember 99,9%-ig meg van arról győződve, hogy a Sony hibás stratégiát alkalmaz. Ezt a kijelentést azzal magyarázza, hogy a japán óriás az iPhone üzleti modelljére épít, ám az Apple termékére letölthető szoftverek nagy része ingyenes, továbbá a fizetős programok is aprópénzért vásárolhatók meg. A PSP Góra ezek a megállapítások nem érvényesek. Természetesen érdemes megjegyezni, hogy az áruházláncoknak az új kézikonzol bukása – ha lehet így fogalmazni – kedvező lenne, mivel a termék eladása után a játékok értékesítésért kizárólag a Sony felel, így a teljes hasznot zsebre teheti.

Az első hét eredményei viszont nem igazolják az elemzők és a kereskedők álláspontját, így a temetés szervezésével még várniuk kell. A PSP kézikonzolok az adatok alapján jelentősen felülmúlják a szeptemberben mért heti eladásokat. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 250 euróba kerülő PSP Góból nagyon keveset értékesítettek, a PSP 3000 viszont kirobbanó formában van. Hogy mindez mire lesz elég, az a jövő zenéje, de bukásról egyelőre semmiképpen sem lehet beszélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés