Hirdetés

A Nintendo szerint a méret a lényeg

A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan érkezik népszerű kézikonzoljának új változata, DSi LL néven. A japán vállalat úgy gondolja, hogy kicsiben is a méret a lényeg, így az új modell jelentős hízókúrán vett részt, melynek hatására az eredeti koncepcióhoz mérten majdnem egy hüvelykkel növelték a kijelzőinek méretét, azaz a DSi LL 4,2 colos színes TFT megjelenítőkkel rendelkezik.

A hizlalás hatására a teljes gép mérete 161 x 91 x 21 mm-esre változott, a tömege pedig 314 grammra módosult, így közel 50%-kal súlyosabb az új jövevény az elődjénél. A Nintendo DSi LL egyetlen feltöltéssel három óráig bírja a strapát. A gépezet Japánban november 21-én fog megjelenni 220-230 dolláros fogyasztói áron. Sajnos a fehér, a vörös és a barna színekben debütáló kézikonzol nyugatabbra csak a jövő év elején fog startolni, emellett a DSi LL nevet is felváltja a DSi XL jelzés.


Az előd és az utód méretarányosan tálalva [+]

A Nintendónak szüksége is van a vérfrissítésre, ugyanis a vállalat első negyedéves mérlege nem alakult a várakozásoknak megfelelően. A cég éves forgalma 34%-kal esett, aminek eredményeképpen 52%-os nyereségcsökkenés történt. Bár a haszon még így is 722 millió dollárt tesz ki, a Wii lufija lassan tényleg kipukkad, amit az is alátámaszt, hogy a múlt év első félévéhez viszonyítva a konzolból 42%-kal kevesebb talált gazdára. A Nintendo DS esetében a visszaesés nem mondható jelentősnek, ám a DSi LL érkezése tényleg időszerű volt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés