Hirdetés

Mától előrendelhető a Zune HD

A Microsoft hivatalos sajtóközleményben számolt be arról, hogy következő generációs hordozható médialejátszója, a Zune HD mától előrendelhető a nagyobb webáruházakban, az Amazon.com-on, a Best Buy-nál, a Walmartban, és természetesen közvetlenül tőlük is. A boltokban való megjelenésre sem kell már sokat várni, a 16 GB-os Black és a 32 GB-os Platinum változat egyaránt szeptember 15-étől lesz megvásárolható.

Microsoft Zune HD 32GB Platinum
Microsoft Zune HD 32GB Platinum

Az iPod touch riválisaként számon tartott Zune HD-nak komoly elvárásokkal kell szembenéznie amelyeknek minden szempontból igyekszik majd megfelelni. Az előzetes találgatások, melyek szerint a Microsoft az NVIDIA ultraalacsony fogyasztású Tegra megoldását választotta, mára bizonyossá váltak. A chip segítségével a 3,3 hüvelykes, 480x272 pixeles felbontású és multi-touch képességgel felvértezett OLED kijelzőn lehetővé válik a 720p felbontású videofájlok lejátszása és számos más multimédiás funkció is, amelyekről testvérlapunk már beszámolt.

Microsoft Zune HD 16GB Black
Microsoft Zune HD 16GB Black

A lejátszó 52,7 x 102,1 x 8,9 mm méretű és 74 gramm tömegű. Akkumulátora videók lejátszásakor 4, zenehallgatás esetén pedig 24 óráig képes üzemben tartani, teljes feltöltése pedig 3 óráig tart. Vezeték nélküli hálózati csatolója a 802.11b/g szabvánnyal kompatibilis, és támogatja a WEP, a WPA valamint WPA2 technológiát is. A multimédiás tartalmak közül a WMV, az MPEG-4, a H.264 és a DVR-MS6 videoformátumokkal boldogul el, valamint a WMA, WMA Lossless, AAC és MP3 kódolású audiofájlokat tudja lejátszani. A beépített FM és HD rádióval felszerelt, internetezésre is alkalmas lejátszó 16 GB-os változatának ajánlott fogyasztói ára 220, a 32 GB-osé pedig 280 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés