Hirdetés

Szélesedik a Zen médialejátszók választéka

A Creative az előzetes várakozásoknak megfelelően a tegnapi napon bejelentette Zen médialejátszó-családjának három új tagját. A széles képarányú kijelzővel rendelkező Zen Vision W két változatban lát napvilágot, hamarosan megjelenik továbbá a Zen Vision:M sorozat 60 gigabájtos tárkapacitással rendelkező variánsa is. Az új médialejátszók heteken belül elérhetőek lesznek a boltok kínálatában; először a 30 gigabájtos Zen Vision W-vel találkozhatnak majd a vásárlók; aki a 60 GB-os változatot vagy a nagyobb kapacitású Zen Vision:M-et szeretné megvásárolni, annak szeptember végéig kell várnia.

Az új Zen Vision W hordozható médialejátszók 16:9-es képarányú, 4,3 hüvelykes képátlójú, WQVGA (480x272 pixel) felbontású, élénk színekkel és erős kontraszttal rendelkező kijelzőt kapnak, melyen a zeneszámok adatai mellett fényképek és videoklipek, filmek is megjeleníthetőek: az MP3, WMA és WAV zeneformátumok, továbbá a JPEG fotók mellett a készülék kezeli a WMV9, MPEG-1/2, MPEG-4 SP, Motion JPEG, DivX 4.x/5.x, valamint XviD SP tömörítésű videofájlokat. A Zen Vision W-re a digitális fényképezőgépek által használt CompactFlash kártyáról is lementhetők a képek, a lejátszó-médiatár mindemellett további kártyaformátumokat is fogad egy tartozékként megvásárolható kártyaadapter közbeiktatásával. A lejátszó kapacitástól függően 134 x 75 x 22, illetve 134 x 75 x 26,4 milliméteres méretekkel, valamint 276, illetve 297,1 grammos tömeggel rendelkezik, a beépített lítiumion akkumulátor körülbelül 13 órányi zenehallgatásra vagy 4,5 órányi mozizásra elegendő energiával rendelkezik.

A Zen Vision W médialejátszók további extrái közé tartozik többek között a beépített FM rádió, a mikrofon, az ébresztőfunkcióval is ellátott óra, a videokimenet és a Microsoft Outlookkal kompatibilis személyi szervező. A készülékhez a már említett kártyaadapteren kívül kijelzőt védő film, utazótöltő, vezetékes, illetve infravörös távirányító kerül forgalomba. A Zen Vision W médialejátszók európai ára egyelőre nem ismert, ugyanakkor vélhetőleg a már korábban megszellőztetett, 399, illetve 499 dolláros ár lesz a végleges, azaz Európában ugyanennyi euróért cserébe lehet majd hozzájutni a lejátszókhoz.

A szélesvásznú Zen Vision W modellekkel egy időben befutott a korábban megjelent Zen Vision:M széria legújabb, egyben legnagyobb kapacitású tagja is. Ez a lejátszó már 60 giabájtnyi tárhelyet kínál a zenéknek, fotóknak és videóknak, újdonság továbbá, hogy az új típus elődeivel ellentétben már USB OTG-kompatibilis eszköz, azaz a lejátszóra a számítógép közbeiktatása nélkül másolhatók fájlok más USB eszközökről. A Zen Vision:M csúcsmodell fogyasztói ára egyelőre nem ismert, a szingapúri árakat alapul véve azonban elmondható, hogy a lejátszó nagyságrendileg tíz százalékkal lehet olcsóbb, mint a kisebbik Zen Vision W típus.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés