Hirdetés

Creative: külső hangkártya X-Fi-alapokon

A Creative bejelentette első külső „hangkártyáját”, amelynek alapja a tavaly óta piacon levő X-Fi technológia. Az Xmod nevű eszköz Windows XP vagy Mac OS X operációs rendszert futtató számítógépek USB interfészére kapcsolható, és meghajtók vagy más segédprogramok telepítését sem igényli – azonnal használatba vehető. Az Xmod külön kimenetet biztosít egy fejhallgató és egy hangfalszett számára, ezenkívül egyik jack aljzatára zenelejátszó vagy más eszköz csatlakoztatható.

A jobb hangzást az X-Fi 24-bit Crystalizer igyekszik garantálni, melynek elsősorban adatvesztéssel járó tömörítésre épülő formátumok lejátszásakor láthatjuk hasznát: az algoritmus a főként a mély és magas tartományokban megmutatkozó minőségveszteséget igyekszik kompenzálni. Bár az Xmod csak analóg sztereó kimenetekkel rendelkezik, virtuális térhangzást is tud produkálni az X-Fi CMSS-3D eljárás révén. Mindkét effektus külön be- és kikapcsolható, mértéküket – akárcsak a hangerőt – az Xmod egyetlen tekerőgombjával lehet szabályozni.

Az Egyesült Államokban október folyamán 80 dolláros áron piacra kerülő termékhez egy fülhallgatót is mellékelnek; annak azonban, aki csak MP3-lejátszóját szeretné rákötni (azaz nem biztosítja az USB porton keresztüli táplálást), külön tápadaptert kell beszereznie.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés