Hirdetés

TrekStor-újdonságok a zene szerelmeseinek

A német TrekStor az IFA 2006 kiállításon mutatta be új, prémiumkategóriás zenelejátszóját, mely a vibez nevet kapta. A készülék megszólaltatja a WAV, MP3, WMA (DRM), OGG és FLAC kódolású audiofájlokat, vonali bemenetéről és mikrofonjáról WAV formátumban rögzít is hangot. A zeneszámok természetesen mappákba rendezhetők, emellett mód van metaadatok szerinti csoportosításra és M3U lejátszási listák kezelésére. Az equalizer öt előre definiált és három saját beállítást kínál, és a felhasználó még a lejátszás tempóján is változtathat.

A fájlok tárolására típustól függően 8 vagy 15 GB-os merevlemez szolgál, mely USB 2.0 interfészen keresztül tölthető fel. A vibez TFT kijelzője 176x132 pixel felbontású, a lejátszott számokhoz kapcsolt lemezborítókon kívül JPEG képeket is meg lehet rajta jeleníteni, melyek rendezhetők EXIF adatok alapján és akár diavetítésként is végignézhetők. Az acél hátlapos eszköz cserélhető Li-ion akkumulátorral rendelkezik, mely három órás töltés után 20 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A gyártó a lejátszóhoz Sennheiser fülhallgatót és Magix MP3 Maker SE szoftvert is mellékel. Az opcionális kiegészítők között van a készülékbe csúsztatható FM rádióvevő, kábeles távirányító, dokkolóegység infrás távirányítóval stb. A vibez várhatóan novembertől lesz kapható 199, illetve 229 eurós ajánlott áron.

Máris piacon van a TrekStor másik új terméke, az MP3 RadioStation f.ox. Ez a szerkezet autók szivargyújtójába illeszkedik, és zenét sugároz kis teljesítményű adóegységével, melyet azután az autórádión keresztül hangosan lehet hallgatni utazás közben. Az eszköz 3,5 mm-es jack bemenetére bármilyen lejátszó ráköthető, ám érdekessége, hogy egy USB porttal is rendelkezik, melyre pendrive-ot lehet csatlakoztatni. Utóbbi esetben a tárolón talált MP3 és WMA fájlok lejátszása a kis készülék saját kezelőszerveivel vezérelhető. A 87,7–88,9 és a 106,7–107,9 MHz közötti tartományokban összesen 14 frekvenciasáv közül lehet választani, az aktuális beállítást egy LED-es kijelző meg is mutatja. Az USB interfész egyébként nem csupán adatátvitelre szolgálhat, lejátszók töltésére is használható. A praktikus MP3 RadioStation f.ox ajánlott ára 35 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés