Hirdetés

Az év közepén lezárja a régi platformjainak áruházait a Sony

A PlayStation 3, a PlayStation Portable és a PlayStation Vita eszközök esnek áldozatul.

A Sony bejelentette, hogy hamarosan lezárják a PlayStation 3, a PlayStation Portable és a PlayStation Vita konzolok áruházait. A vásárlási funkciók az első két platformon 2021. július 2-án, míg az utóbbin 2021. augusztus 27-én szűnik meg. Persze a vállalat a PlayStation Portable áruházát már korábban bezárta, de most felszámolják a megmaradt szolgáltatásokat is, mint például a játékokon belüli vásárlásokat.

Az említett dátumok után az érintett gépekhez nem lehet többet digitálisan tartalmat vásárolni, de bármi, amit a játékos már korábban beszerzett és legalább egyszer letöltött az ottmarad a letöltési listában. Innen akármikor le lehet tölteni újra. Ez vonatkozik a PlayStation Plus előfizetés mellett beszerzett játékokra is, ha a felhasználó úgy dönt, hogy továbbra is fizeti a szolgáltatást.

A Sony felhívja arra a figyelmet, hogy bizonyos PlayStation 3 és PlayStation Vita tartalmak beszerezhetők voltak úgynevezett keresztvásárlási csomagban. Ha az ügyfél csak az egyik gépre töltötte le a játékot, akkor még a fenti határidők előtt le kell tölteni a másik konzolra, hogy benne legyen a letöltési listában az áruház megszűnése után.

A vállalat szerint a kuponok helyzete nem változik, ezek továbbra is beválthatók lesznek, kivéve azokat, amelyekkel a PlayStation Network pénztárcát lehet feltölteni. A meglévő egyenleg természetesen nem vész el, de csak az újabb, PlayStation 4 és 5 konzolcsalád tartalmaihoz lesz levásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés