Hirdetés

Mindenki nyugodjon le! Mégsem zárják be a PS3 és a PS Vita áruházát

Eredetileg nyártól nem lehetett volna új tartalmat vásárolni a Sony régebbi konzoljaira, ez azonban már csak a PSP-t érinti, a kicsit újabb gépek tulajdonosai örülhetnek.

A Sony néhány hete jelentette be, hogy nyártól nem lesz elérhető a PlayStation Store a PSP, PS3 és PlayStation Vita eszközökön, vagyis nem tudunk majd új játékokat vásárolni és a már behúzott címek közül is csak azokkal tudunk játszani a későbbiekben, amelyeket egyszer már letöltöttünk a gépre. Ezt a döntést főleg a támogatás fenntartásával járó kihívások, illetve az erőforrások átcsoportosítása miatt hozta meg a vállalat, de bizonyára óriási volt a népfelháborodás, hiszen a Sony most visszavonta döntését.

Sony PSP
Sony PSP [+]

Mindez csak a PlayStation 3 és a PlayStation Vita esetében igaz, az említett konzolok tulajdonosainak tehát nem kell félniük attól, hogy „belátható időn belül” megszűnne a PS Store elérése, így aki PS4 és PS5 helyett mindenképp a korábbi modellekre szeretné költeni a pénzét, az még jó ideig megteheti, a PSP-nek viszont nem kegyelmeztek, a hozzá tartozó áruház rolóját a korábbi terveknek megfelelően július 2-án lehúzzák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés