Hirdetés

Veszteséggel árulja a PlayStation 5-öt a Sony

Az eladási adatok azonban egészen korrektek, a PlayStation 4 rajtját ídézik

A Sony nyilvánosságra hozta az előző negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelynek részeként kiderült, hogy az év legvégéig 4,5 millió PlayStation 5-öt sikerült leszállítaniuk. A termék eddigi eredményei tehát nagyon hasonlítanak a korábbi generációs PlayStation 4 rajtjához, annak ellenére is, hogy az ajánlott fogyasztói ára nagyobb.

A japán cég az aktuális negyedévben minimum 3 millió konzol leszállítását tervezi, de elismerték, hogy növelniük kell a termelést a célok tartása érdekében.

Maga a PlayStation 5 egyébként vesztességgel kerül eladásra. Ez igazából a konzolpiacon nem mondható egyedi jelenségnek, a gyártók az új generációs rendszerek bevezetésekor inkább bevállalnak némi veszteséget a terjedés felgyorsítása érdekében, hiszen később az itt elengedett pénzmennyiséget többszörösen vissza tudják hozni a játékeladásokon.

A vállalat a PlayStation 4 konzolcsaládból is leszállított 1,4 millió darabot az előző negyedév során. Itt azért már érződik, hogy leköszönő platformról van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés