Hirdetés

Magok garmadájával emeli a tétet a Sierra Forest

A korábbi 144 helyett gyorsan 288 mag lett az Intel új üdvöskéjében.

Egy hónap sem telt el azóta, hogy az Intel felvázolta az új Xeon generációt, de Hot Chips rendezvényen úgy néz ki, hogy nem árultak el mindent, legalábbis a Sierra Forest platform kapcsán semmiképpen sem.

Eredetileg arról számolt be az Intel, hogy Sierra Forest compute chipletje 144 darab E-magot fog tartalmazni, és ez két darab I/O chiplet közé kerül majd a tokozáson. Az Innovation 2023 rendezvényen ugyanakkor prezentálta azt is a cég, hogy a szóban forgó I/O chipletek között nem csak egy, hanem két compute chiplet is használható, ami egy tokozásra levetítve 288 darab Sierra Glen kódnevű E-magot eredményezhet, összesen 288 hardveres szállal.

Felmerülhet persze, hogy nem tipikusan nagy teljesítményű magokról van szó, így az egy szálra levetített teljesítmény nem lesz túl fényes a jelenleg elérhető, tényleg nagy tempóra tervezett dizájnokhoz viszonyítva. Ugyanakkor egyáltalán nem hülyeség, amit az Intel csinál, mivel vannak olyan területek a szerverpiacon, ahol egy szem mag nyers sebességénél jobban számít az, hogy maximum mennyi virtuális gép futtatása lehetséges egy rackre levetítve. Ezeket a szegmenseket főleg az ARM-os szerverdizájnok célozzák (leginkább az Ampere fejlesztései), és a Sierra Forest ellenük venné fel a kesztyűt.

Az Intel a Sierra Forest dizájnok megjelenését a következő évre taksálja, és már most belengették az utódot, amely Clearwater Forest kódnéven érkezik, valamikor 2025-ben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés