Hirdetés

Előállt friss útiterveivel az Intel

A vállalat szinte minden területen tisztázta, hogy merre tartanak.

Az Innovation 2023 rendezvényen az Intel felvázolta az aktuális útiterveket, ami azért volt fontos, mert az elmúlt hónapokban elég sok változást jelentett be a cég, így nehéz teljesen átlátni, hogy mi várható a jövőben.


[+]

A gyártástechnológiát tekintve a vállalat jelenleg a 10 és 7 nm-es osztályú node-ok bevezetésén dolgozik, amelyek rendre Intel 7 és Intel 4 néven érhetőek majd el. Mindkét esetben kész fejlesztésekről van szó, bár utóbbinál még nem beszélhetünk tömeggyártásról, pusztán felfuttatás történik. A cég második és egyben utolsó 7 nm-es osztályú node-ja az Intel 3 lesz, amin jelenleg kísérleti gyártás történik. Az 5 nm-es osztályú node-ok szempontjából az Intel 20A és Intel 18A opciók érkeznek, a tömeggyártás pedig mindkettőn megkezdődik a következő két év során.


[+]

Az érkező termékeket három nagyobb kategóriára osztja a vállalat. Az AI gyorsítók piacán a Gaudi 2 már elérhető, a Gaudi 3 pedig javában készül, ugyanakkor utána már jön több Habana dizájn. A Gaudi termékskála helyét a Falcon Shores kódnevű rendszer veszi át, amelyben persze a Gaudi öröksége majd feltűnik, tehát nem dobja teljesen ki a technológiákat a cég, inkább beolvasztásra kerülnek a hasznosítható részek.


[+]

A szerverek területén hamarosan bemutatkozik az Emerald Rapids, amely a jelenlegi Sapphire Rapids továbbfejlesztésének számít, de ennél sokkal fontosabb a Birch Sream Platform, amelyen belül sorrendben a Sierra Firest, a Granite Rapids és a Clearwarer Forest érkezik.


[+]

A kliensek szintjén a nemrég részletezett Meteor Lake-et az Arrow, a Lunar és a Panther Lake követi. Ezek közül leginkább az Arrow Lake-ről van némi információ, bár ez főleg annak köszönhető, hogy ez jön leghamarabb, ráadásul a mobil mellett az asztali szintre is ellátogat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés