Pixma iP90: kis nyomtató nagy felbontással

A Canon új hordozható tintasugaras fotónyomtatójában, a Pixma iP90-ben a FINE (Full-photolitography Inkjet Nozzle Engineering) technológiát alkalmazzák, így az a mindössze 2 pikoliter űrtartalmú festékcseppeknek köszönhetően akár 4800x1200 dpi felbontásban is képes nyomtatni. Ráadásul nemcsak precíz, hanem kategóriájában gyorsnak is számít – egy perc alatt legfeljebb 16 szürkeárnyalatos vagy 12 színes A4-es oldalt vet papírra, míg egy 10 x 15 cm-es, keret nélküli fotó elkészítése kb. 50 másodpercet vesz igénybe.

Ahogyan a tintasugaras printerek többi képviselőjénél, itt is létezik takarékos üzemmód, amellyel – gyengébb minőség mellett – akár másfélszeresére növelhető a fekete patron élettartama. Ha azonban ez sem lenne elég, és épp útközben fogyna ki a fekete, a másik patron ugrik be, és a többi festékből „keveri ki” a hiányzó színt.

A mobil használat érdekében opcionálisan kétféle, akkumulátorból és egyszerű töltőből vagy töltőállomásból álló szett, továbbá autóadapter is kapható a nyomtatóhoz. A Pixma iP90 támogatja a PictBridge szabványt, így digitális kamerákról közvetlenül is kinyomtathatók a képek, valamint lehetőség van – szintén külön megvásárolható – Bluetooth-egység használatára is. Az alapkészülék USB és infravörös interfésszel rendelkezik; a mellékelt illesztőprogramok Windows 98 vagy újabb, illetve Mac OS X 10.2.1 vagy újabb operációs rendszerekkel kompatibilisek. A nyomtató mérete 310 x 174 x 52 mm, tömege 1,8 kg, fogyasztása mintegy 10 watt. A Pixma iP90 márciusban kerül az üzletekbe 249 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés