Hirdetés

Összement a Canon PowerShot A75

A Canon tegnap bemutatta a kezdő fotósok körében igen sikeres PowerShot A75 utódját. A mindössze 180 grammot nyomó A510 még kompaktabb – mint írják, 13 százalékkal kisebb és 20 százalékkal könnyebb az A75-nél. A kisebb méret azonban nem jár kevesebb szolgáltatással, sőt.


Fotó: Digital Photography Review

A 3,2 megapixeles – 1/2,7” méretű – szenzorral szerelt masina újdonsága a 4x, kisfilmes standardra lefordítva 35–140 mm-es zoomobjektív és a zoomhoz igazodó beépített vaku, amely a gyújtótávolság növelésével párhuzamosan szűkíti a megvilágítási szöget. A fényképezőgép nem kevesebb, mint 20 automatikus témamódot (például „tűzijáték”, „hó”, „víz alatti” stb.) kínál fel, de kézi üzemmódban lehetőség van több paraméter – így a rekesz, a zársebesség (15-1/2000 sec) és a fehéregyensúly – módosítására. Maximum három percig másodpercenként legfeljebb 15 képkockát képes videóként felvenni – mindezt 320 x 240-es felbontásban.

A fényképező méretének zsugorodásában nagy szerepe volt annak, hogy CompactFlash helyett SD memóriakártyát és négy elem helyett csupán kettőt használ. A szokásos konverterlencsék mellett külső vaku és vízálló tok választható még kiegészítőként a január végétől 200 dollárnak megfelelő összegért megvásárolható A510 mellé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés