Hirdetés

Újabb printszerver a Linksystől

Egy USB interfésszel ellátott nyomtató sok esetben printszerver segítségével tehető legegyszerűbben több felhasználó számára elérhetővé, különösen akkor, ha a gépeken eltérő operációs rendszerek futnak, vagy nem akarjuk a printerrel összekapcsolt PC-t minden egyes nyomtatás alkalmával bekapcsolni, netán állandóan üzemeltetni.

A Linksys legújabb termékével, a WPS54G-EU jelzést viselő Wireless-G Print Serverrel a legtöbb nyomtató hozzáférhetővé válik az otthoni vagy irodai helyi hálózaton, ráadásul nemcsak 10/100 Mbps sebességű Ethernet, hanem – amint nevéből is látható – IEEE 802.11b/g szabvány szerinti vezeték nélküli hálózaton keresztül is.

A szerver USB 1.1 és 2.0 csatolóval ellátott nyomtatókat egyaránt támogat; az adatátvitel biztonságáról 64/128 bites WEP vagy Pre-Shared Key WPA titkosítás gondoskodik. Terjedelmesebb dokumentumok, nagyobb képek zökkenőmentes nyomtatását a 3 MB-os beépített puffer segíti. A Wireless-G Print Server szállítását a gyártó már Európában is megkezdte; az eszköz ajánlott kiskereskedelmi ára 99 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés