Hirdetés

Új szkenner a Canon LiDE sorozatában

A Canon bemutatta LiDE szkennercsaládjának új csúcsmodelljét, a CanoScan LiDE 500F-et. A mindössze 35 mm vastagságú készülék állítva is használható, így kis helyet foglal az asztalon, amikor a mindennapi használat során csak egyes iratok, vékonyabb dokumentumok beolvasására van szükség. Tetőlapját ugyanakkor úgy alakították ki, hogy fektetve vastag könyvek vagy túl nagy méretű lapok szkennelése se jelentsen problémát. Az Image Stitching funkció révén A3-as oldalak két részletben is beolvashatók, majd a szoftver a megfelelő módon összeillesztve egy képfájlba menti el az eredményt.

Az eszköz gyakorlatilag nem igényel bemelegedési időt, és egy előnézeti képpel mindössze 9 másodperc alatt készül el. A munka gyorsítását szolgálja a Multi-Scan üzemmód is, melyben akár tíz képet lehet egy menetben beolvasni, miközben a szkenner az esetleg ferdén behelyezett anyagok korrekcióját és külön fájlokba mentését automatikusan elvégzi. A készüléken négy gombot találunk, amelyekhez saját igények szerint beállított funkciók rendelhetők, így jelentősen leegyszerűsíthető például egy szkennelésből, szövegfelismerésből és PDF-be való konvertálásból álló munkafolyamat.

A LiDE 500F-hez filmadapter is jár, amellyel egyszerre egy 24 x 36 mm-es képkocka digitalizálható. A szkenner a FARE Level 3 technológiával járul hozzá a jó képminőséghez, ezzel ugyanis automatikusan eltávolíthatók a porszemcsék és karcolások, javítható a színegyensúly és a színek teltsége, a szembefényből eredő helyi túlexponáltság (az érintett terület gamma-értékének csökkentésével), valamint a nagy érzékenységű filmekre jellemző szemcsézettség. A QARE Level 3 hasonló szolgáltatásokat biztosít papíralapú képek esetében.

A készülék USB 2.0 interfészen keresztül csatlakoztatható Windowst vagy Mac OS-t futtató számítógépekre, és mivel fogyasztása csupán 2,5 watt, a tápellátást is innen nyeri. A CIS szenzor 2400x4800 dpi optikai felbontást biztosít, amely 19200 dpi-ig interpolálható. A belső színmélység színes képek esetén 48 bit, szürkeskálás beolvasáskor 16 bit, míg a kimeneti színmélység 48 vagy 24 bit (színes), illetve 16 vagy 8 bit (szürkeárnyalatos). A termék előreláthatóan márciusban kerül kiskereskedelmi forgalomba, mégpedig 149 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés