Hirdetés

Pioneer HDJ-1500 – professzionális fejhallgató a nagytestvér nyomdokában

Alig pár hete adtuk hírül a Pioneer híres DJ fejhallgatójának, a HDJ-2000 fekete variánsának érkezését, a gyártó most újabb, ezúttal valóban új termékkel rukkolt elő. A HDJ-1500 számozás alapján az 1000-es és a 2000-es széria között helyezkedik el, valójában azonban a HDJ-1000 továbbfejlesztett változatáról van szó, így sem árban, sem teljesítmény szempontjából nem kíván versenyre kelni a nagy testvérrel.


[+]

50 mm-es hangszórópárja tisztességes hangerőt produkál, 108 dB-es értéke egy picivel jobb a HDJ-1000-nél, ráadásul alacsonyabb impedanciájának köszönhetően érzékenyebb is. Frekvencia átvitele igen széles, 5 Hz-től egészen 30 000 Hz-ig terjed, és a gyártó állítása szerint úgy hozza a telt basszusokat, hogy közben nem borul fel az egyensúly a többi frekvenciatartománnyal szemben sem, valamint nagy hangerőn sem kell torzulástól tartani. Mivel ez a füles is profi lemezlovasoknak készült, ezért nagy hangsúlyt fektettek a kiváló passzív zajszigetelésre. A fület körbeölelő szivacs poliuretán memóriahabból készült, amely egyenletes támaszkodást és kényelmes viselést tesz lehetővé hosszabb etapok alkalmával is. Ennek köszönhetően az alacsony- és középtartományban 4 dB-lel jobban izolálja a környezetből beszűrődő hangokat, mint elődje.


[+]

A HDJ-1500 méretéhez képest aránylag könnyű (vezeték nélkül 285 gramm), mégis kifejezetten strapabíró, amit főleg a magnézium-alumínium ötvözetből készült fejpántnak köszönhet. A hangszórók 45 fokban csavarodnak és egészen 180 fokban kifordíthatók, így a féloldalas belehallgatást preferálók is kényelmesen használhatják, a HDJ-2000-rel ellentétben azonban stereo-mono kapcsoló nem található a fedélzeten. Egyoldalas spirális kábele alapból 1,2 méter hosszú, amely 3 méterre hajlandó kinyúlni, sérülés esetén pedig egyetlen mozdulattal kicserélhető . A kábel végén 3,5 mm jack csatlakozó található, de a csomagban természetesen egy aranyozott 6,5 mm-es átalakító is helyet kapott.

A Pioneer HDJ-1500 teljesen fekete és ezüstös színben május környékén lesz elérhető 209 dolláros áron, amely egy szütyőt is tartalmaz, amibe a fejhallgatót belehajtogatva azt kompakt méretben és aránylag biztonságosan szállíthatjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés