Hirdetés

Aktív zajszűrős Creative fejhallgatók kicsit és nagyon drágán

Ha zajos környezetben szeretnénk kedvenc muzsikáinkat élvezni, akkor bizony nem árt egy zajszűrős fejhallgató beszerzése, mely aktívan és passzívan egyaránt hatékonyan tompítja a zavaró hatásokat. A Creative két aktív zajszűrős fülest jelentett be, melyek nagyon hasonlóak, de ha bárki extra funkciókra vágyik, akkor bizony komoly felárat kell fizetni az okosabb variánsért.

Creative HN-900
Creative HN-900 [+]

Mind a HN-900, mind pedig az Aurvana X-Fi 2 40 mm-es, neodímium mágnesekkel megtámogatott hangszórókkal rendelkezik, melyek 20 Hz és 20 kHz között hivatottak a precíz, minőségi hangreprodukcióra. A HN-900 aktív zajszűrő elektronikáját egyetlen mikroceruzza (AAA) elem 40 óráig táplálja, mely a gyártó állítása szerint 85%-kal (-18 dB) csökkenti a külső zavarokat. Persze elem nélkül, mondhatni passzív üzemmódban is használható, ekkor a fület körbeölelő, jól záró párnázatra hárul az izoláció feladata. A 290 ohmos fejhallgató 1,5 méteres, lecsatolható vezetékén egy apró mikrofon és egy nyomógomb is található, melynek segítségével a HN-900 Apple termékek társaságában headsetként is funkcionálhat.


Creative Aurvana X-Fi 2 [+]

Az Aurvana X-Fi 2 már két darab AAA elemet használ, és nem véletlenül, ugyanis itt az aktív zajszűrés mellett egyéb hangjavító eljárások is igénybe vehetők. Ilyen például a Crystalizer algoritmus, mely a tömörített tartalmak (jellemzően MP3) eredeti csengését, telt hangzását próbálja meg visszaállítani. Ezenkívül a Creative X-Fi CMSS-3D is rendelkezésre áll, ami a sztereó forrást virtuális térbe kiterjesztve igyekszik növelni a privát hangélményt. Itt a zajszűrés mértéke 90%-os (-20 dB), viszont ha minden funkciót bekapcsolunk, akkor a telepek csupán 9 óráig bírják. Az Aurvana X-Fi 2 450 ohmos impedanciával rendelkezik, így meghajtása valamivel erőteljesebb forrást igényel. 1,5 méteres kábeléhez egy ugyancsak másfél méteres hosszabbító jár, ami tartalmazza a HN-900 esetében is alkalmazott iPhone-kompatibilis egységet.

A Creative HN-900 és Aurvana X-Fi 2 még februárban a boltok polcaira kerül, vételáruk 100 és 200 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés