Hirdetés

Pioneer STEEZ fejhallgatók, mert ma már a külcsín is fontos

A fejhallgatók piacán az utóbbi időkben egyre jobban érződik egy amolyan divathullám, amelynek egyik ékes példája a Beats by Dr. Dre márkájú fejesek. Ezek a megfelelő hangminőség mellett gondosan ügyelnek arra, hogy az utcai viselet fontos kellékeként tulajdonosa stílusát is hűen tükrözzék. Az eladások azt igazolják, hogy világszerte növekszik az igény az ilyen „divattermékek” felé, így egyáltalán nem meglepő, hogy sok más gyártókhoz hasonlóan a Pioneer is létrehozott egy STEEZ nevű albrendet, amely keretein belül állításuk szerint kifejezetten táncos lábú zenekedvelők számára kínálnak mindenféle hordozható audió kiegészítőt. Most ismerkedjünk meg három STEEZ fejhallgatóval.

A családba az EFFECT, a 808 és a DUBSTEP tartozik. Közös vonásuk, hogy igazából nem is csak „egyszerű” fejhallgatók, hanem headsetek, ugyanis mindegyik zsinórján elhelyeztek egy Apple termékekkel kompatibilis mikrofonos betoldást, amely segítségével a hangerő állítása, valamint a zeneszámok vezérlése is megoldható. További közös vonásuk, hogy frekvencia tartományuk 6-8 Hz-tól 28 000 Hz-ig terjed, és egyoldalas bekötésű, 3,5 mm-es jack csatlakozóval ellátott vezetékkel rendelkeznek.


(forrás: EFFECT)

Az EFFECT megjelenése elég modern, ráadásul négy különböző színben – feketében, fehérben, pirosban és barnában – is elérhető. Az állítható fejpánt gondosan párnázott a kényelmes viselet érdekében, valamint plüss fülpárnák is a hosszú távú komfortérzetet szolgálják. A hangok minőségi megszólaltatásáért 40 mm-es hangszórók gondoskodnak 32 ohmos impedancia mellett. Vételára 69,99 dollár.


(forrás: 808)

A 808 külsőre nagyon hasonló az EFFECT-hez képest, de csak fényes fekete fényezéssel kapható, amelyhez fehér fülpárnákat párosítottak. Vezetéke már egyetlen mozdulattal lecsatolható, így kábelsérülés esetén könnyebben orvosolható a probléma. A belsejében is komoly különbségek figyelhetők meg, ugyanis oldalanként dupla hangszórókat szereltek be a még erőteljesebb mély hangok végett, erről tanúskodik a dedikált mélyhang kiemelő tekerentyű is. A két hangszóróból a 40 mm-es csak a telt basszusért felel, míg a magasabb tartományok tiszta visszaadása egy 30 mm-es egységre hárul. Impedanciája viszont csak 16 ohm, így meghajtása semmilyen hordozható eszköznek nem lehet gond. A sok apró finomság sajnos a vételáron is alaposan meglátszik, a 808-ért 129,99 dollárt kérnek.


(forrás: DUBSTEP)

A DUBSTEP a többiekkel ellentétben már egy nagyobb jószág, DJ fejhallgatók formavilágát idézi. Ennek megfelelően a hangszórók mindenféle pozícióba csavargathatók, szállításhoz pedig elég kompakt méretre összehajtogatható. Alapvetően fehér és fekete színben kerül a boltok polcaira, de azért csak belevittek némi színt a történetbe: előbbihez lila és kék, utóbbihoz pedig piros és zöld fülpárnákat mellékelnek. Kialakítása ellenére belső felépítése szinte azonos a EFFECT-éhez. Vételára 99,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés