Hirdetés

Megérkezett a Canon EOS 300D utódja

A Canon ma bemutatta rendkívül sikeres EOS 300D Digital Rebel digitális tükörreflexes fényképezőgépének utódját, az EOS 350D Digital Rebel XT-t. Az új masinával a gyártó igyekezett pótolni azokat a hiányosságokat, amelyeket a 300D esetében gyakran felemlegettek a tulajdonosok.

Az EOS 350D 8 megapixel felbontású, 22,2 x 14,8 milliméter méretű és – a gyártó állítása szerint – rendkívül alacsony képzajt produkáló CMOS érzékelőt kapott. A gépben a Canon professzionális kameráiban is használt Digic II processzor dolgozik, ami gyorsítja a képfeldolgozást és általában a működést. A 300D bekapcsolás utáni lomhaságát is sikerült elkerülni: az új gép felélesztése mindössze 0,2 másodpercig tart.

Az újdonságok sora azonban ezzel még nem ér véget. Az EOS 350D sorozatfelvétel módban másodpercenként 3 kép rögzítésére képes 14 képig, tud RAW + JPEG formátumokba menteni, lehetőséget ad a fókusz- és fénymérési módok kiválasztására (mindkettőből háromféle áll rendelkezésre), nagyobb mozgásteret biztosít az expozíció- és vakukompenzáció során, valamint megengedi a fehéregyensúly finomhangolását és a tükör felcsapását. A gép az E-TTL II vakukat is támogatja.

Az EOS 350D mintegy 10 százalékkal könnyebb és 25 százalékkal kisebb, mint elődje, miközben ahhoz hasonlóan műanyag borítást kapott – ám ez ezúttal fekete színben is hozzáférhető. A váz javasolt fogyasztói ára Európában 899 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés