Hirdetés

Olcsóbban próbál sikert elérni a PlayStation 3

Száz dollárral csökkentett áron vág neki a holnap kezdődő E3 kiállításnak a Sony új generációs, Blu-ray optikai egységet is tartalmazó PlayStation 3 konzolgépe, melynek eladásait tekintve egyelőre komoly lemaradást kell behoznia, ezen a téren ugyanis mindkét riválisa jobban áll nála. A hétfőn váratlanul bejelentett árvágás után (a Sony elnöke a múlt hét végén még azt nyilatkozta egy interjúban, hogy cége egyelőre nem tervez árcsökkentést) a 60 GB-os merevlemezt tartalmazó PS3 játékgép annyiba kerül, mint a már nem is kapható, 20 gigabájtos HDD-vel szerelt olcsóbb modell a megjelenésekor.


A PlayStation 3 első vásárlói: ma már nyoma sincs a sornak

A hétfőtől 499 dolláros árszinten beszerezhető játékgép mellett augusztustól egy újabb, 80 gigabájtos merevlemezt tartalmazó változat is a boltokba kerül az Egyesült Államokban. Az új, Dél-Koreában egyébként már most is kapható típus ára 599 dollár lesz, amiért cserébe a vásárlók a nagyobb kapacitású HDD-vel ellátott PlayStation 3 mellé megkapják a különállóan 59 dollárért megvásárolható Motorstorm című játékot.

A Sony komoly reményeket táplál a százdolláros árcsökkentés keresletfellendítő hatásával kapcsolatban: az illetékesek arra számítanak, hogy a forgalom pusztán ettől az akciótól jó esetben akár meg is duplázódhat. Elemzők ennél pesszimistábbak, mindemellett felhívják a figyelmet arra, hogy a PlayStation 3 eddigi nem túl fényes szereplését a drága alapgép mellett a viszonylag csekély programválaszték is okozza. A Sonynál ez utóbbi hiányosságot is igyekeznek pótolni, hogy a konzolt versenyképesebbé tegyék: Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America elnök-vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy az üzleti év végéig száz új cím jelenik meg a játékgéphez.

A Sony PlayStation 3 konzoljátékának ára tudomásunk szerint hétfőtől csak az Egyesült Államokban változott. Az árcsökkenés hazai vonatkozásait érintő kérdésünkkel egész nap hiába kerestük a Sony Hungária Kft. illetékesét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés