Hirdetés

Külső megjelenítőre is rá lehet majd kötni az új PSP-t

Nemcsak a PlayStation 3 játékgépből érkezik új modell a következő hónapokban, de megújul a Sony kézi konzoljátéka a PlayStation Portable is – derült ki a szórakoztatóelektronikai termékekben utazó óriáscég tegnapi prezentációján, ahol Kazuo Hirai, a Sony Computer Entertainment új vezére rántotta le a leplet a megújult PSP-ről. A rendezvényen ott volt Chewbacca is, mintegy demonstrálva azt a felhasználói kört, amelynek fizikai adottságai és temperamentuma folytán egyáltalán nem ajánlott a kézi játékgép. A Star Wars univerzum leghíresebb wookie-ja amúgy egy speciális PSP-változatot mutatott be a nagyközönségnek.

Az új, az Egyesült Államokban várhatóan szeptemberben debütáló PSP-változat első ránézésre nem különbözik a jelenleg is kapható elődmodelltől, kézbe véve azonban máris érezhető a differencia, a új gép ugyanis harmadával könnyebb, mint a jelenlegi típus (280 helyett 189 grammot fog nyomni), mindemellett 19 százalékkal vékonyabb is lesz. A Sony ígérete szerint az új PSP tovább működik majd akkumulátorról, és gyorsabban is tölti be a játékokat, a leglényegesebb változás azonban alighanem az új típuson megjelenő videokimenet, melynek segítségével végre külső megjelenítőre is átküldhető a változatlanul 4,6 hüvelykes képátlójú TFT-vel szerelt konzol képe.

A megújult PlayStation Portable három változatban kerül majd a boltokba a jelenlegivel egyező, 170 dolláros fogyasztói áron: a hagyományos fekete színű típus mellett érkezik egy ezüstszínű, valamint egy fehér változat is – utóbbinál kerül a képbe Chewbacca, ez a modell ugyanis egy speciális, limitált szériás csomagban is kapható lesz a tengerentúlon: az októberben megjelenő Star Wars Battlefront változat hátuljára Darth Vader sisakját pingálják, a játék dobozában pedig a Battlefront: Renegade Squadron című játék is megtalálható lesz. Mindez 199 dollárért találhat majd gazdára.

A kézi játékgépek piacán – akárcsak a nextgen konzoloknál – a Nintendo a Sony legfőbb mumusa: előbbi a Nintendo DS kézigépből a márciusban záródó üzleti évben 23,6 milliót értékesített, míg a PSP-ből nagyjából 15 millió fogyott, jóllehet a Sony az áprilisi árcsökkentéssel jelentős mértékben növelni tudta forgalmát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés