Hirdetés

Már csak Európában tartja az árát az Xbox 360

Tovább folytatódik az Xbox 360 konzoljátékok árának mélyrepülése, miután a múlt heti észak-amerikai árcsökkentést követően mától Ausztráliában is olcsóbbá vált a játékgép mindkét ott kapható változata. A jóval nagyobb, európai piacot érintő hasonló árcsökkentésről egyelőre továbbra sincs hír. Cserébe az európai vásárlók az ausztráloknál jó eséllyel pár nappal hamarabb (augusztus 24-én) juthatnak hozzá a HDMI kimenettel és 120 GB-os merevlemezzel is felvértezett Elite modellhez, melyet más régiókban már hónapok óta árulnak.


Xbox 360 Elite: jövő héttől nálunk is kapható

Az Xbox 360 Core és Premium modellekért mától egységesen 100 ausztrál dollárral kell kevesebbet fizetniük a kontinens és a hozzá tartozó szigetvilág lakóinak, így előbbi árcímkéjére 399,95, utóbbiéra 549,95 dolláros összeg kerül (ez napi árfolyamon számolva nagyjából 63 200 és 86 800 forintnak felel meg). A két konzol Észak-Amerikában ennél lényegesen olcsóbb, ott körülbelül 53 600 és 67 100 forintnak megfelelő amerikai dollárt kell fizetni értük, miután az Xbox 360 modellek ára a múlt héten 20-50 dollárral csökkent.

Az Európához hasonlóan szintén a PAL régióhoz tartozó Ausztráliát érintő árcsökkentést követően a meghatározó piacok közül már csak az öreg kontinens kereskedelmi hálózataiban kapható megjelenése óta változatlan áron a Microsoft konzoljátéka. Az elmúlt hetekben a Sony is csökkentette bizonyos piacokon a PlayStation 3 konzol árát, Európában azonban az ár nem, csak a csomagolás változott: a cég két játékot és plusz egy játékvezérlőt mellékel a konzolhoz, melyért változatlan összeget kér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés