Hirdetés

Az első otthoni felhasználóknak szánt, víz alatt is használható Full HD kamera

Az utóbbi években megfigyelhető trend, hogy a gyártók igyekeznek kamkordereiket minél keskenyebb, kisebb házba bezsúfolni. Ennek a divatnak talán egyik leglátványosabb képviselői a Xacti márkanév alatt piacra kerülő Sanyo kamerák, amelyeket azonnal fel lehet ismerni kicsit furcsa kialakításukról.

A család most egy új taggal bővült, hiszen megjelent a DMX-CA100 névre hallgató készülék. A Full HD felbontás ma már ebben a kategóriában sem számít nagy durranásnak, a vízállóság viszont egyelőre még igen. Az új termék a vállalat közleménye szerint három méteres mélységig bírja a strapát, anélkül, hogy mindenféle tokokba kellene csomagolni. Ráadásul nem csak az uszoda vizét tűri jól, hanem a gyilkos tengervíz sem okoz neki gondot. Sőt a tervezés során arra is odafigyeltek, hogy a szörfözők, hullámlovasok is használhassák, tehát minden bizonnyal az ütődéseket is jól bírja.

Sanyo Xacti DMX-CA100
Sanyo Xacti DMX-CA100

A digitális optikai képstabilizátorral megtámogatott termék (erre mondjuk valószínűleg szükség is lesz szörfözgetés közben) természetesen képes állóképek rögzítésére is. Sőt a megszokott pár megapixel helyett  akár 14 megapixeles képet is lőhet a felhasználó, ami minden reális igényt kielégíthet.

A június végén a boltokba kerülő kamera akkumulátora hatvan percig bírja a strapát, ami nem tűnik túl soknak, viszont cserébe USB porton keresztül is tölthető. Az áráról egyelőre semmi konkrétumot nem árult el a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sanyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés