Hirdetés

Fegyverre szerelhető HD felbontású kamera a Tachyontól

A speciális, durva körülményekre tervezett kamerák az utóbbi időszakban egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. A hegymászók, kerékpárosok, búvárok, gördeszkások, ejtőernyősök közül egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnék az örökkévalóság számára elmenteni a felejthetetlen, adrenalinnal teli pillanatokat.

Ennek a legegyszerűbb módja, ha a sisakra vagy a csuklóra rögzítik az eszközt, ám vannak olyan tevékenységek, amikor ez nem a legcélszerűbb. Például azért, mert a sisakon már van egy lámpa, vagy mert nem feltétlenül az a fontos, hogy a felhasználó mit lát, hisz a fegyvere sokkal lényegesebb.

Tachyon XC HD Guncam
Tachyon XC HD Guncam

A Tachyon névre hallgató cég központja a cowboyok birodalmában, Texasban található. A vállalat eddig is ismert volt durva használatra tervezett kameráiról, és különösen arról, hogy nagy hangsúlyt fektettek az akkumulátorok extra hosszú üzemidejére.

A közelmúltban két új fejlesztést jelentettek be, egy kamerát, és egy olyan kiegészítő modult vagy sínt, amelynek segítségével az eszköz a fegyverek csövére rögzíthető. A megoldást egyelőre elsősorban a rendvédelmi szerveknek és katonáknak ajánlják, illetve természetesen vadászoknak. A modellt többek között a következő fegyvereken tesztelték: S&W MP 15-22 – 22LR, Beretta Cx4 Storm – 9mm Luger, Bushmaster AR 15 – .223, SIG SAUER SIG 556 – 5.56mm NATO, Ruger SR 556 – 5.56mm NATO, és a Springfield Armory SOCOM II – .308. A Tachyon állítása szerint tökéletesen működött a dolog, illetve a hivatásos állományú tesztelők is pozitívan nyilatkoztak az eszközről.

Maga a kamera, a Tachyon XC HD a nevének megfelelően képes 720p-s felbontásban mozgóképet rögzíteni. Széles látószögű lencsékkel szerelték fel és más, hasonló kategóriájú kameráknál legalább kétszer több üzemidőt garantál, egészen pontosan hat órányi folyamatos működést tesz lehetővé. Belső, integrált memóriája nincs, ám egy kártyaolvasó képes a 32 GB-os SDHC kártyák kezelésére is. A készülék legújabb verziója már a vizet is jól bírja, hiszen száz lábig, azaz 30,5 méterig vízálló. A kezelését egy távirányító teszi könnyűvé, amelyre szükség is van, hiszen konkrétan életveszélyes lenne adott esetben, ha előre kéne nyúlkálni a csőtorkolathoz.

A természetesen fejre és karra is rögzíthető kamera 179 dollárba kerül, a kiegészítő sínért pedig 27 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés