Hirdetés

Nyolccsatornás hangkártya noteszgépekbe

Noteszgépek használói eddig külső – USB, ritkábban FireWire felületű – „hangkártyákra” szorultak, ha gépük audioképességei nem feleltek meg az elvárásoknak – legyen szó akár a hangminőségről, akár a kimenetek típusáról vagy számáról.

A Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS Notebook nevű eszközével egy elegánsabb megoldást kínál, a kártya ugyanis a gyakorlatilag valamennyi notebookon rendelkezésre álló PCMCIA-foglalatba illeszthető. Kis mérete ellenére a kártya igen jó hangot biztosít, a jel/zaj viszony 104 dB, a mintavételezési frekvencia zenelejátszáskor akár 192 kHz (sztereó) vagy 96 kHz (7.1 csatorna), felvételkor 96 kHz is lehet, a konverter pedig 24 bit precizitással dolgozik. Nagy testvéreihez hasonlóan ez is támogatja a játékokban is használt 3D audioszabványokat (pl. EAX 4.0), valamint a Dolby Digital EX és DTS-ES kódolást.

Több hangfal meghajtása SPDIF-csatlakozón keresztül lehetséges, ám ez információink szerint nem használható DRM-technológiával védett Microsoft-formátumú (pl. WMA) hanganyag megszólaltatására. A kártya október közepén-végén kerül forgalomba, ára nettó 130 dollár körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés