Hirdetés

Földöntúli szubnotesz az Alienware-től

A minőségi konfigurációiról ismert Alienware egy egyedi sub-notebookkal bővítette kínálatát. A Sentia szélesvásznú, 1280x800 pixel felbontású, 12,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és az integrált grafikus vezérlőt tartalmazó Intel 855GME lapkakészlet köré épül.

A ház hagyományaihoz hűen az összeállítás itt is meglehetősen szabadon alakítható. A processzorok listáján az 1,3 GHz-es Celeron M és a Banias-magos, 1,7 GHz-es Pentium M mellett az újabb Dothan-magos, így már 2 MB L2-cache-sel szerelt Pentium M processzorokat találjuk meg az 1,5-2,0 GHz-es tartományban (modellszámozás 715-755-ig). A notesz memóriája 256 MB és 2 GB között, a merevlemez kapacitása 20 és 100 GB között szabható igényeinkhez, optikai meghajtóként CD-R(W)/DVD kombó vagy DVD-író jöhet szóba. A beépített hatcsatornás, SPDIF kimenettel bíró hangrendszer mellé egy opcionális külső (USB felületű) Zalman vagy Creative hangkártyát is rendelhetünk. Hálózati csatlakozáshoz integrált modem és Fast Ethernet interfész áll rendelkezésre, az Intel PRO/Wireless 2200 vezérlő azonban szabadon választható.

A rendszer induló ára 1600 dollár körül van Windows XP Home operációs rendszerrel, de persze a Professional kiadást is választhatják a leendő tulajdonosok. A mintegy 2 kg tömegű notesz akkumulátora átlagosan 4 órányi üzemidőt biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés