Hirdetés

Két új Qosmio notebook a Toshibától

A Toshiba a nyáron bevezetett Qosmio termékcsaládját két új modellel gazdagította. A Qosmio noteszgépek közös tulajdonsága, hogy a Centrino alapú számítógépet részint az operációs rendszer elindítását sem igénylő multimédiás funkciók egészítik ki, amelyek lehetővé teszik a zenehallgatást, a tévénézést vagy éppen a videórögzítést. Azért, hogy a megjelenített kép kellően éles, világos és színgazdag legyen – függetlenül a 2D/3D-gyorsító chiptől – a QosmioEngine felel, amely MPEG-2 kodeket is tartalmaz. A vezérlést a QosmioPlayer kezelőfelület, a speciális gombok és a távirányító segíti, a hang jó minőségű megszólaltatását pedig az SRS TruSurround XT technológia, illetve a beépített Harman/Kardon hangszórópár teszi lehetővé.


Qosmio G10

A termékcsalád legerősebb modellje az új G10-124. Ez a típus Intel Pentium M 745 (1,8 GHz, 2 MB L2-cache) processzorral és 1024 MB memóriával kerül piacra. Két 60 GB-os merevlemezzel rendelkezik, ezek a nagyobb adatbiztonság érdekében tükrözött üzemmódban is használhatók, de természetesen lehetőség van a teljes, 120 GB-os tárolókapacitás kiaknázására is. Optikai meghajtója egy SuperMulti egység, amely nemcsak CD-R(W) és DVD±R(W) médiumokat képes kezelni, hanem DVD-RAM-ot is ír.

A G10 17 hüvelykes, 1440x900 pixel felbontású TruBrite kijelzővel, valamint NVIDIA GeForce FX Go 5700 grafikus vezérlővel (128 MB, 128 bites DDR VRAM) rendelkezik. Tévétunerje a PAL és SECAM szabványokat támogatja, ám videokimenetén már NTSC formátumú jel is kiadható. Fontosabb interfészei: FireWire, USB 2.0, analóg és digitális audiocsatlakozók, VGA, S-Video és kompozit bemenet, TV-out, 802.11b/g vezeték nélküli hálózati vezérlő, Fast Ethernet, modem; PCMCIA bővítőhely, memóriakártya-olvasó (SD, xD-Picture, MS, MS Pro, MMC). A 4,4 kilogrammos notebook lítium-ion akkumulátora átlagosan csak valamivel több mint másfél órás üzemidőt biztosít. Operációs rendszere a Windows XP Media Center Edition; ára 2999 euró.


Qosmio F10

Néhány tekintetben szerényebb jellemzőkkel jelent meg az F10-105. Processzora egy 1,7 GHz-en hajtott Pentium M 735 (2 MB L2-cache), feleakkora, 512 MB-os rendszermemóriával bír, és csak egy darab 80 GB-os winchester található meg benne. Kisebb kijelzője is: itt egy 15,4 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású képernyőről van szó – a kisebb méret valamivel könnyebb noteszgépet eredményez: az F10 tömege 3,9 kg. A Li-ion akkumulátor üzemideje ennél a típusnál már 2,45 óra. A 2399 euróért megvásárolható modell egyéb paraméterei megegyeznek a G10-ével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés