Hirdetés

Mindenféle jóval felszerelték az ASRock nettopjait

Nemrégiben írtunk optikai meghajtós nettopokról, nem kellett sokáig várni az utánpótlásra. Az ASRock most bejelentett masináiba ­– amelyek, mint nevükből kiderül, az Ion 330 készülék utódai – ráadásul akár Blu-ray/DVD kombó is kerülhet.

Nem túl nehéz kitalálni, hogy az új gépek az 1,6 GHz-es, kétmagos Intel Atom 330 processzort használják, és a grafikai megjelenítésről az NVIDIA Ionja gondoskodik. Két memóriahelyükre összesen 4 GB DDR2-800 RAM kerülhet, a winchesterük pedig maximum 500 GB-os lehet. Az egyik! Ugyanis a nettopoktól szokatlan módon az ASRock készülékeibe akár két merevlemez is szerelhető, így elérhető az 1 TB-os tárkapacitás. Ez persze azzal jár, hogy mind a méretük, mind a tömegük megnövekedik, így a minigépek nem is annyira minik, 195 x 70 x 186 mm-es kiterjedésükhöz 1,7 kg tartozik.

AsRock Ion 330HT
AsRock Ion 330HT

Mindegyik új nettopba került nyolccsatornás audiovezérlő, Gigabit Ethernet, és csatlakozókkal is bőven el vannak látva, a hangkimenetek és -bemenetek mellett találunk rajtuk hat USB 2.0, egy D-Sub, egy HDMI és egy eSATA portot is. A három új modell felszereltségében különbözik egymástól. Az Ion 330Pro DVD-írót kapott, és hiányzik belőle a Wi-Fi modul, amivel az Ion 330HT-t és Ion 330HT-BD-t már ellátták, és ezekhez a készülékekhez távirányítót is használhatunk, sőt az utóbbiban a DVD-t egy Blu-ray kombó váltotta. Az új ASRock nettopok pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés