Hirdetés

Dupla Atom mag és egy Ion

Acer AspireRevo R3610

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb hardvere a netbook. Nagyjából kétéves pályafutásuk alatt több mint harmincmilliót adtak el ezekből az apró, visszafogott teljesítményű laptopokból, amelyek időközben azért megnőttek és okosodtak is egy kicsit. Az asztali számítógépek világában is szerencsét próbált az Intel Atom processzora köré épülő platform, de úgy néz ki, ott a gyenge hardver nem igazán tud teret nyerni. Ma az Acer apróságával, az AspireRevo R3610-zel a nettopok felső kategóriájából adunk ízelítőt. Vajon ezek a kétmagos, bár továbbra is csak Atom processzorral, és a központi egységnek egyre több helyen besegítő NVIDIA chipkészlettel szerelt minik mire elegendők?

Méretben nincs fejlődés, a legkisebb nettopok továbbra is egy liter körüli térfogatú dobozban érkeznek, akárcsak a legelső Asus EeeBox. Az AspireRevo R3610 18 x 18 centiméter alapterületű és 3 cm magas. Továbbra sincs benne optikai meghajtó, amit egyesek biztosan hiányolnak majd, de kétségtelen, hogy manapság, az internet és filléres flashtárolók korában elég jól el lehet boldogulni a műanyag korongok nélkül. A kis Acer két nagyobb oldala fénylő, sötét bevonatot kapott, amire enyhe kék mintázat is került. Többi oldala fehér, akárcsak a pici állványa.

Dicséretesen gazdag a Revo csatlakozókínálata, bár az elrendezésükről lehetne vitatkozni. A gépecskének azon az oldalán, amit leginkább a hátuljának neveznénk például vészesen sűrűn helyeztek el négy USB aljzatot. Ezek egyetlen olyan szélesebb pendrive-val, mint a Kingston DataTraveler 150, blokkolhatók. Még szerencse, hogy a gép tetejére – már ha az állványára tesszük – is került egy USB aljzat. A szoros négyeshez szintén közelre tették az Ethernet hálózati konnektort, amit HDMI majd D-Sub monitorkimenet követ, a sort pedig a tápcsatlakozó zárja. Az aprósághoz 65 wattos áramforrást adnak, bár ennél sokkal kisebb a csúcsfogyasztása. Kisebbet valószínűleg nem érdemes gyártani.

A Revo elejének nevezhető részére került az eSATA port, két hangcsatlakozó, a kártyaolvasó és a hang optikai kimenete. Az Acernél gondoltak a szellőzésre is. A gép alján, a talpát felfogató rész előtt és tetején is van egy-egy szellőzőnyílás, ami notebookos viszonylatban közepesnek mondható. Úgy tapasztaltuk, hogy alul szívja be a friss levegőt, a meleg pedig felfelé távozik.

Két fehér kiegészítőt csomagoltak a kis Revo mellé, billentyűzetet és egeret. Mindkettő notebookos beütésű. A klaviatúra a laptopok kiosztását, és ma divatos, szigetes gombkiképzését kapta. Hasonló beviteli eszközt ad az Asus is az EeeBoxaihoz, de az Acer megoldása szerintünk jobb, billentyűi finomabban, hosszabb úton járnak. Az egér a Logitechtől származik, egyszerű, alaptudású kétgombos, az asztali modelleknél picivel kisebb. Csatlakoztatva őket a Revóhoz máris háromra redukálódott az öt USB aljzat.

Az utolsó érdekesség, ami a dobozból előbújt, egy VESA rögzítőpanel volt, amivel monitorok hátuljára lehet szerelni a Revót. Fel kell csavarozni a készülékre, aztán egy mozdulattal bele lehet pattintani a kis számítógépet. Igény szerint ugyanilyen könnyen le is csatlakoztatható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés