Hirdetés

Betörnek a piacra az optikai meghajtós nettopok

Újabb ionos nettopok érkeznek a PC-s piacra, melyek különlegessége, hogy az optikai meghajtó sem hiányzik belőlük. Az Asus az EeeBox PC EB1501 névre keresztelt masinát a világ legkisebb DVD-íróval szerelt számítógépeként hirdeti, míg az Onkyo P3-ról a DVD-olvasó igény esetén eltávolítható.

Mindkét nettop az NVIDIA Ion platformra alapoz, mely DirectX 10 és CUDA támogatást biztosít, valamint segít a nagy felbontású videók akadásoktól mentes lejátszásában. Az Asus és az Onkyo gépezetei 2 GB kapacitású DDR2-es rendszermemóriát használnak, ám az előbbi gyártó a kétmagos Atom 330-at alkalmazza, míg az utóbbi vállalat az egymagos Atom 230 mellett tette le a voksát. Mindkét Intel processzor 1,6 GHz-es órajelen üzemel.


Asus EeeBox PC EB1501 [+]

A fekete és fehér színezéssel megjelenő Asus EeeBox PC EB1501 250 GB-os merevlemezen tárolja az adatokat, az archiválásról pedig a beépített DVD-író gondoskodik. A kártyaolvasóval is felszerelt nettop kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és a Gigabit Ethernet vezérlő felel, a kimeneti interfészek között pedig hat darab USB 2.0, egy SPDIF, egy eSATA, egy D-Sub és egy HDMI csatlakozót találunk.


Onkyo P3 [+]

Hasonló képességekkel rendelkezik a fehér színű Onkyo P3 is. Az eltérések a 160 GB-os merevlemezben és az eltávolítható DVD-olvasóban keresendők, valamint az USB 2.0 portból csak négy darab áll rendelkezésre.

Mindkét nettop előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik. Az Asus EeeBox PC EB1501 a héten kerül forgalomba 400 eurós ajánlott fogyasztói áron. Az Onkyo P3 jelzésű gépre sajnos jóval többet kell várni, ugyanis csak a jövő év elején jelenik meg. Az 530 eurós ár is soknak hangzik, ám ne felejtsük, hogy a termék moduláris kialakítású.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés