A Zotac megcélozza a nettopok piacát

A Zotac a mai napon belépett a nettoppiacra. A vállalat az első ilyen modelljét MAG névre keresztelte, mely a – kissé viccesen hangzó – Mini All-in-one Giant rövidítése. A gyártó a terméket a világ első úgynevezett Everywhere PC-jeként hirdeti, amivel vélhetőleg a 186 x 189 x 38 mm-es gépezet hordozhatóságára akar utalni.

Az elegáns külsejű készülék belsejébe egy Intel Atom 230 vagy 330 jelölésű központi egység kerülhet, attól függően, hogy a HD-NS01, vagy a HD-ND01 típusjelzésű modellről beszélünk. Előbbi egy, míg az utóbbi két processzormagot használ, ám az órajelük egyaránt 1,6 GHz. Az Ion platformhoz híven a vezérlőhíd szerepét az NVIDIA MCP7A névre keresztelt lapkája tölti be. A 2 GB kapacitású rendszermemória a DDR2 szabványra épül, az adatok tárolására pedig egy 160 GB-os merevlemez használható. A csatlakoztatott kijelző meghajtásáról a GeForce 9400-as integrált grafikus processzor gondoskodik, mely támogatja az CUDA platformot és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók lejátszására. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a hamarosan megjelenő, 10.1-es verziójú Adobe Flash Player segítségével már a komolyabb Flash programok sem okoznak majd gondot a rendszernek.


[+]

A nettop kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g/n szabvánnyal is kompatibilis Wi-Fi és a Gigabit Ethernet vezérlő felel, a kimeneti interfészek között pedig hat darab USB, egy SPDIF, egy eSATA, egy D-Sub és egy HDMI csatlakozót találunk. A Zotac MAG természetesen rendelkezik kártyaolvasóval, ám előtelepített operációs rendszerről nem gondoskodik a gyártó. A gépezet megjelenése ebben a hónapban várható, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés