Hirdetés

Az NVIDIA szerint jobb lapkakészleteket fejlesztenek az Intelnél

Az NVIDIA nehezen emészti meg, hogy szorult helyzetbe került a lapkakészletek piacán, így erősen kritizálják az Intel egyes húzásait. Legutóbb az USB 3.0-s vezérlő késése borzolta fel a kedélyeket, mely természetesen annak is köszönhető, hogy konkurens nélkül a legnagyobb processzorgyártó is lazábbra szabhatja az új technológiák bevezetésének határidejét. Brian Burke az NVIDIA szóvivője pontosan ez ellen emelte fel szavát, miszerint az Intelt senki sem szorongatja, így nyugodt tempóban fejleszthetik az újításokat, mivel az esetleges lapkakészleteket akkor is megveszik, ha az nem sikerül túl jól.

A zöldek chipsetbizniszét az Inteles oldalon jogi problémák nehezítik, ennek megfelelően a vállalat befagyasztotta a fejlesztéseket, és beperelte a Santa-Clara-i óriáscéget. Sajnos a vizsgálatnak csak lassan lesz eredménye, így mindenképpen az NVIDIA húzza a rövidebbet, hiszen az eltelt idő alatt jelentős hátrányba kerülnek a konkurenshez viszonyítva.


Kicsi az Ion, de erős

Brian Burke kiemelte, hogy az NVIDIA jobb lapkakészleteket készít az Inteles megoldásoknál. Példaként említette az Ion platformot, mely multimédiás kepeségek tekintetében valóban túlszárnyalja a gyári konkurenst. Természetesen az Ion 2 is hamarosan érkezik, így a zöldek megcélozzák az ultravékony notebookok piacát is, ami végső soron jó hír a potenciális vásárlóknak.

Az Ion 2 árazásáról még nincs túl sok információ, de a gyártópartnerek szerint valamivel drágábbak lesznek az NVIDIA platformra épülő mobil gépek az Intel Montevina rendszerekhez viszonyítva. Ez persze nem probléma hiszen a zöldek megoldása sokkal erősebb integrált grafikus magot tartalmaz, amely a sebesség és a multimédiás szolgáltatások tekintetében, még az AMD második generáció ultravékony platformjában dübörgő, integrált Radeon HD 3200-ra is komoly veszélyt jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés