Hirdetés

Kémfotók a Pine Trail-M alapú Lenovo netbookról

Hamarosan új korszak kezdődik meg a netbookok történelmében, ugyanis a következő év elején megjelenik az új Pine Trail-M platform, mely mindössze két lapkából fog állni, ezzel csökkentve a gyártási költségeket. A Lenovo természetesen gőzerővel készül a hivatalos startra, amit az is tanúsít, hogy kémfotók készültek a vállalat FL5-B3 típusjelzésű mobil gépezetéről, mely természetesen az új fejlesztésű, Lincroft architektúrára épülő Pineview-M chipet alkalmazza a Tiger Point-M vezérlőhíd társaságában.


Forrás: TechConnect

A 10.1 hüvelykes termék kijelzője 1024x600 pixeles natív felbontást támogat, a belsejében pedig az 1,66 GHz-es órajelen ketyegő egymagos Intel Atom N450 processzor dolgozik. A központi lapkában található még egy DDR2-es memóriavezérlő, amihez 2 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, tovább az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el. Utóbbi szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni. Az adatokat egy 250 GB-os merevlemez tárolja majd.


Forrás: TechConnect

A netbookban a kommunikációért a Wi-Fi és az Ethernet modul felel, továbbá a masinát a tervezők felszerelték webkamerával is. A Lenovo új terméke a Pine Trail-M platform bejelentése után startolhat. A gyártók elmondása szerint az Intel gyorsan le akarja cserélni az előző generációs Atomot, így a régebbi processzorok gyártása és forgalmazása már a jövő év első felében leáll. Ezzel a manőverrel a Santa Clara-i óriáscég az NVIDIA Ion rendszerével is egy csapásra elbánik, hiszen processzor nélkül a chipset nehezen adható majd el. Nem csoda, hogy készül az Ion 2, ami az ultravékony notebookok szegmensében veszi majd fel a harcot az Intel Montevinával és az AMD második generációs ultravékony platformjával szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés