Hirdetés

A Micron részesedést vásárolhat az Elpidából

Az elmúlt év nem igazán kedvezett a memóriagyártóknak, mivel a túltermelés következtében a DRAM árak konkrétan a padlóra kerültek. Idén ugyan egy picit már javult a helyzet a gyártók szemszögéből, de egyre nehezebb finanszírozni a fejlesztéseket, aminek következtében többször felmerült az egyesülés lehetősége. Nagyjából egy hónappal korábban az Elpida és a Nanya háza tájáról érkeztek ilyen hírek, míg most a Economic Daily News számolt be arról, hogy a Micron 500 millió dollár értékben részesedést vásárolna a rivális Elpidából.

A Digitimes megpróbált érdeklődni az Elpidánál, de a japán vállalat megtagadta a spekuláció kommentálását. A cég anyagilag ugyan nem áll jól, de nagyon értékes technológiákkal rendelkezik, így a Micron számára akár előnyös is lehet egy ilyen üzlet.

Korábban a Nanya Technology és az Inotera Memories vetette fel, hogy a memóriapiac nehéz időszakaiban megfontolandó az egyesülés, mely így hozzájárulhat az ágazat fenntartható fejlődés. Hivatalos adat természetesen még nincs, de a kisebb cégek fejlesztéseit az alacsony árazás ellehetetleníti, vagyis egyre jobban leszakadnak a Samsungtól és a Hynixtől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés