Hirdetés

A Microné lett az Elpida és a Rexchip

Pár napja írtunk az Elpida csődjéről, illetve a Micron felvásárlási igényeiről. Az üzlet akkor még nem volt megerősítve, de mára bizonyossá vált, hogy a Micron kezébe került az Elpida, illetve a Rexchipben is többségi részesedést vásároltak.

A megállapodás értelmében a Micron 750 millió dollárért vásárolja meg az Elpidát, ám az előbbi összeget további 1,75 milliárd dollár fogja követni, melyet az Egyesült Államok első számú memóriagyártójának 2019-ig kell kifizetni, több részletben. A Micron ezek mellett vállalja az Elpida átszervezését, és a Japánban található gyárak folyamatos működését és fejlesztését.

Az Elpida hiroshimai gyára
Az Elpida hiroshimai gyára [+]

Az Elpida felvásárlásával a Micron kezébe került egy 300 mm-os wafereket megmunkáló üzem, mely Hiroshimában található. Ezenkívül a vállalat a japán gyártó bekebelezésével 65%-os tulajdonrészt szerzett a Rexchip néven ismert cégben, ám a Micron a Powerchip 24%-os részesedésére is igényt tart, melyért 334 millió dollárt fizetnek, ezzel pedig összességen a Rexchip 89% került az amerikai memóriagyártó kezébe.

A Micron az üzlettel lényegében felnőtt a memóriapiacot uraló Samsung és Hynix duóhoz, sőt, ha minden jól megy, akkor a közeljövőben a második legnagyobb memóriagyártóvá válhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés