Csődbe ment az Elpida

Manapság elmondható, hogy a DRAM árak nincsenek eleresztve, így a felhasználó örömmel vásárol memóriát, hiszen viszonylag olcsó. Korábban azonban többször is taglaltuk, hogy ez akár áldozatokkal is járhat, és az Elpida hónapokig vívta harcát a piacon, de sajnos a csődöt nem tudták elkerülni. A cég ráadásul adósságtengerben úszott, ami cseppet sem könnyített a helyzeten. A vállalat és a Japán kormány hónapokig kereste a megoldást, de sajnos a felek nem tudtak megegyezni, az idő pedig az Elpida ellen dolgozott.

Jelenleg a Micron az Elpida gyárainak és szellemi tulajdonainak legfőbb várományosa, és a hírek szerint a memóriagyártó 2,5 milliárd dolláros ajánlatot tett, mely alighanem elég értékesnek számít majd. A Micron emellett még megvásárolná az Elpida mobil termékekbe szánt DRAM lapkákat gyártó üzemeit is, ami további 1,25 milliárd dolláros tranzakció lenne. Tekintve az ultramobil termékek esetében az LPDDR és az LPDDR2 chipek iránti növekvő igényt ez szintén kifizetődő üzletnek bizonyulhat.

Mivel az üzlet még nem köttetett meg, így hivatalos bejelentés sincs, de valószínű, hogy ez már csak idő kérdése. Az Elpida kapitulálása a DRAM-piac szempontjából a felhasználóknak nem kedvező, de a gyártók számára már az, hiszen elemzők szerint valószínű, hogy újra emelkedni kezdenek a memóriaárak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés