Hirdetés

Meghalt Steve Appleton, a Micron vezére

Steve Jobs után újabb vezetőt vesztett a világ. Steve Appleton neve talán nem annyira ismert, mint az Apple volt vezéré, de 18 éven át vezette a Micron néven bejegyzett céget, mely az Egyesült Államok legnagyobb DRAM-gyártója, míg világszinten a negyedik helyet foglalja el.

Steve Appleton
Steve Appleton

A Boise-i cég elnök-vezérigazgatója pénteken, nem sokkal a felszállás után zuhant le az általa vezetett Lancair IVP típusú kisgéppel. Arról még nem lehet tudni, hogy a balesetet pontosan mi okozta, de az utóbbi repülőgépről annyit érdemes megjegyezni, hogy nagyon megbízhatatlan géptípus, mivel meghibásodási aránya messze magasabb bármilyen más magángéphez viszonyítva.

A Micront is teljesen lesújtotta a hír, de az üzleti életben sajnos nincs megállás, így a vállalat már bejelentette, hogy Mark Durcan lesz a cég új elnök-vezérigazgatója. Az új vezérnek nem lesz könnyű dolga, mivel a memóriagyártók jelenleg nem mondhatók sikeresnek a DRAM lapkákra mutatkozó alacsony kereslet miatt. A piac helyzete a DRAM árak enyhe növekedésével ugyan kezd stabilizálódni, ám a kisebb gyártók nehezen finanszírozzák a fejlesztéseket, így manapság egyre többször felvetődik a konkurensekkel való egyesülés lehetősége.

Előzmények

Hirdetés