Hirdetés

MicroATX alaplapok az Asustól és az ASRocktól

Az Asus Intel P55 chipsetjére épülő, P7P55 alaplapcsaládjának eddig bemutatott hat tagja mellé egy új jövevény érkezett. A P7P55-M egy microATX szabványú alaplap, ami LGA1156 foglalatú processzorokat tud fogadni. Négy DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik. A TurboV funkcióval a rendszer teljesítményét növelhetjük, többek között a processzor tuningolásával.

Az alaplapon megtalálható az ExpressGate is, ami egy gyorsan betöltődő, egyszerű operációs rendszer, ahol böngészhetünk, multimédiás tartalmakat nézhetünk meg a fő operációs rendszer betöltése nélkül. A P7P55-M-en van egy x16-os PCI-Express bővítőhely, hat darab 3 Gbps-os SATA aljzat, Gigabit Ethernet hálózatra is köthetjük, és FireWire csatlakozóval is felszerelték. Sem az ár, sem a megjelenés pontos időpontja nem ismeretes.

Az ASRock érdekes módon nem az új technológiákra alapozta ugyancsak microATX méretű termékét. A szinte megjegyezhetetlenül hosszú, 939A785GMH/128M típusjelzésből már kitalálható néhány tulajdonsága. Ez az első alaplap, ami AMD 785G chipsetesként támogatja a Socket 939 foglalatú, azaz az AMD Athlon 64FX, 64X2 és 64 processzorokat. A CPU mellé négy darab DDR-400 memóriát tehetünk, amik kétcsatornás üzemmódban is működhetnek.

Videókártyája egy Radeon HD4200-as, ami 128 MB saját memóriával gazdálkodik. Emellett egy x16-os PCI-Express bővítőhelyet, egy eSATA és öt 3 Gbps-os SATA portot, Gigabit Ethernet csatlakozót találhatunk rajta. Az hang 7.1 csatornás, a képet pedig D-Subon, DVI-n vagy HDMI-n keresztül továbbíthatjuk a megjelenítőre. Megjelenésének időpontjáról és az áráról egyelőre nem érkeztek információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés