Hirdetés

Kiderültek az ASRock P55 chipes alaplapjainak részletes tulajdonságai

A ComputerBase birtokába jutott adatlapok szerint az Intel P55 chippel szerelt termékek rajtjára az ASRock négyféle modellt fog kínálni a vásárlóknak. Az új alaplapok között minden földi jóval felszerelt és szolidabb képességű, microATX kivitelű is akad.


Forrás: ComputerBase [+]

Az Intel LGA1156 tokozású processzorokat fogadó termékek közül a P55 Deluxe változat a legjobban felszerelt, ez Advanced 16 fantázianevű tápellátó áramkört kapott, a három tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalat Quad CrossFireX és SLI támogatást kínál, a további bővítőkártyákat pedig egy egyszeres PCIe és három hagyományos PCI sín fogadja. A meghajtók számára hat SATA-300 port használható, amelyek az Intel Matrix Storage-nak köszönhetően RAID 0, 1, 10, és 5 tömbökbe szervezhetők. A felszereltségi listát két Gigabit Ethernet, 14 USB 2.0, két FireWire port és a 7.1 csatornás, DTS minősítésű Realtek ALC890 audiokodek teszi teljessé.


Forrás: ComputerBase[+]

A P55 Extreme Advanced V8 tápellátó részleget és eggyel kevesebb Gigabit Ethernet portot kapott, de képeségei ezen kívül megegyeznek a csúcsmodellével. Memóriafoglalatból négyet találni rajta, ezek DDR3-as modulokat fogadnak, órajelük az adatlap szerint 2600 MHz fölötti is lehet, ami kiváló tuningképességeket sejtet. A termék előállításakor felhasznált anyagok és a környezetbarát technológia lehetővé tette hogy – csakúgy, mint a Deluxe változat – EuP 2.0 minősítést kapjon.


Forrás: ComputerBase [+]

A P55 Pro esetében már csak a CrossFireX, illetve Quad CrossFireX támogatása maradt meg, amihez két tizenhatszoros PCI Express 2.0 sín áll rendelkezésre, a további bővítőkártyák számára pedig két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalat használható. A felszereltség többi részében nem különbözik a két nagyobbik testvértől, viszont már csak EuP minősítéssel rendelkezik.


Forrás: ComputerBase [+]

A legegyszerűbb és várhatóan legolcsóbb változat a P55M Pro nevet kapta, ami arra utal, hogy microATX méretben készítették el. A változtatásnak egy egyszeres PCIe és egy hagyományos PCI foglalat esett áldozatul, így ezekből csak egy-egy darab maradt rajta, de az alaplap továbbra is támogatja a CrossFireX és Quad CrossFireX technológiát. Kevesebb, már csak 4 SATA-300 portot tartogat, és a hangkeltésért felelős chip helyébe a VIA VT1708S változata került. A másik három alaplappal ellentétben nem került rá a bekapcsológomb, a reset és a CMOS Clear kapcsoló, de a többi képesség, az OC Tuner, az IES, az Instant Boot, az Instant Flash és a Smart BIOS ugyanúgy elérhető rajta.


Forrás: ComputerBase [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés