Hirdetés

Bemutatta a H55-re épülő alaplapjait az ASRock

A jövő év elején, januárban debütál az ASRock három új, az Intel H55 Express chipsetjére épülő alaplapja, így a cég a negyedik – az Intel, az Asus és az MSI után –, amelyik a H5x chipkészletet használja fel. Az előző gyártók által alkalmazott Intel H57-től azonban kissé eltér az ASRock H55-je, lényegében az egyszerűbb változata annak. Hiányzik belőle néhány olyan technológia, mint a Remote PC Assist, a Rapid Storage, továbbá kicsit kevesebb 2.0-s USB portot és PCI Express sínt biztosít. A H55 a H57-hez hasonlóan támogatja a Flexible Display funkciót, ami lehetőséget ad az Intel Core i3 és i5 (Clarkdale) processzorok beépített grafikus magjának használatára.

ASRock H55M [+]
ASRock H55M [+]

Az ASRock LGA1156 processzorfoglalatú alaplaptrió tagjai között egy ATX és két microATX formátumút találunk. A két utóbbi a H55M Pro és a H55M nevet kapta. Ezek tulajdonságai nagyrészt megegyeznek. Mindkettő CPU foglalatának 4+1 fázis biztosítja a tápellátását, van DVI, D-Sub és HDMI kimenetük, a bővítőhelyek közül pedig rendelkeznek x16-os PCI Express 2.0, PCIe x16 (ami elektromosan x4-nek felel meg), PCIe x1 és végül sima PCI szlottal is. Továbbá jó minőségű DuraCap kondenzátorokkal vannak felszerelve, van 8 csatornás HD audiokimenetük, illetve Gigabit Ethernet és eSATA aljzatuk is. Az egyik különbség köztük, hogy a H55M Prón négy DDR3-as memóriahelyet találunk, míg a H55M-en csak kettőt. A másik eltérés az, hogy a Pro jelzésűnek öt SATA, egy eSATA és egy FireWire portja van, míg az egyszerűbb változat négy SATA és két eSATA aljzattal rendelkezik, a FireWire pedig hiányzik a sorból.

ASRock H55M Pro [+]
ASRock H55M Pro [+]

A magányos harmadik alaplap, az ATX-es H55DE3 nagyjából a H55M-re épül. Négy DDR3 memóriahelye van, és mivel ATX szabványú, a nagyobb rendelkezésre álló hely miatt ráfért még egy-egy PCI Express  x1 és egy PCI bővítőhely, illetve az x16-os PCIe 2.0 aljzatot kicsit odébb rakták a többihez képest. A többi tulajdonsága megegyezik a H55M-ével. Annyit még érdemes megemlíteni, hogy a két microATX-es alaplapra felszerelhetők az LGA775 tokozáshoz készült hűtők is. Az ASRock H55-ös triumvirátusa tehát 2010 január elejére várható, az áruk egyelőre nem ismert.

ASRock H55DE3 [+]
ASRock H55DE3 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés