Hirdetés

Újabb adag P55 chipsetes alaplap érkezik

Az Asus jónéhány P55 lapkára épült alaplapot mutatott már be a P7P55 sorozat keretein belül. Az egyik legújabb az NVIDIA NF200 chipjével felszerelt, P7P55 WS SuperComputer. Az ATX méretű alaplap támogatja a Core i5, Core i7 és a Lynnfield alapú Xeon 3400 sorozatú processzorokat. Maximum 16 GB kétcsatornás DDR3 memóriát pakolhatunk rá, és nem kevesebb, mint négy x16-os PCI Express bővítőhely van rajta. Támogatja az NVIDIA SLI és az AMD CrossFireX technológiáit is. SATA-300 aljzatból hat darab került rá, USB-ből nyolc, gigabites Ethernet portból  pedig rögtön kettő is van az alaplapon.


Asus P7P55 WS SuperComputer

A rengeteg PCI Express csatornának köszönhetően több erős NVIDIA videokártya alkalmazásával egy relatív olcsó házi szuperszámítógépet lehet építeni, ami akár négy teraflopos teljesítményt is nyújthat. Az Asus TurboV EVO egy felhasználóbarát alkalmazás, amivel a beszerelt processzorból hozhatja ki a felhasználó a maximumot. A szoftver automatikusan optimalizálja a feszültséget, hogy a beállított processzorsebességgel a legstabilabban működjön a rendszer. Az Auto Tuning a CPU-t maximum 22,2%-kal, a memória sebességét pedig  14,8%-kal tudja megemelni, csupán egyetlen gombnyomásával. Az Xtreme Phase és a T.Probe technológiák a gép hűvösen tartásában segédkeznek.


Forrás: XFastest.com

A Biostar első három P55-ös alaplapja is bemutatkozott. A TPower I55, a T5 XE és a TP55 egy-két héten belül érkezik. Az LGA 1156-os foglalatú lapon négy darab DDR3 modult fogadó memóriahely (maximum 16 GB RAM) és hat SATA-300 port lesz RAID 0, 1, 5 és 10 támogatással. A TP55-ön továbbá egy, míg a TPower I55-ön és a T5 XE-n két PCI Express x16 bővítőhely áll rendelkezésre


Biostar TPower I55 / TP55 / T5 XE

Harmadikként az Elitegroup Computer Systems, azaz az ECS alaplapját mutatnánk be, a P55H-A Black Series-t. A fekete lap bővítőhelyei vörösre és sárgára lettek festve, ezzel is vadítva a kinézetét. Az Core i5-ös és i7-es processzorokat befogadó P55H-A a CrossFireX és a Turbo Boost technológiákat kezeli. 1333 MHz-es DDR3 memóriából csak úgy mint a fentieknél, négy fér el. Találhatunk rajt még RAID támogatású SATA portokat, eSATA és nyolc USB csatlakozót, meg egy nyolccsatornás hangkártyát is.


ECS P55H-A

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés