Hirdetés

Megjelent a Creative Zen Vision

A Creative bejelentette legújabb, Zen Vision névre hallgató hordozható médialejátszóját. A készülékkel nemcsak rádió és zenei fájlok hallgathatók, hanem JPEG képek böngészését, illetve többféle videoformátum lejátszását is lehetővé teszi. A megjelenítést egy 3,7 hüvelyk képátlójú, 640x480 pixel felbontású, 260 ezer szín megkülönböztetésére képes transzflektív SharpPix kijelző szolgálja. Igény szerint a lejátszó tévére is köthető, ehhez PAL- és NTSC-konform kompozit kimenettel látták el.

A tárolásért alapvetően egy 30 GB kapacitású merevlemez felel, amelyet CF (Type I és II) memóriakártyával lehet kiegészíteni. Opcionálisan olyan adaptert is kínál a gyártó, amely a CF slotba illeszkedik, és SD, MMC, MS és xD kártyák kezelését biztosítja.

Az audiokimenet jel/zaj viszonya a Creative adatai szerint 97 dB, ami jó érték egy ekkora készüléktől. A támogatott audioformátumok köre lehetne bővebb, hiszen itt az MP3-at, az akár DRM jogvédelemmel kiegészített WMA-t és a tömörítetlen WAV állományokat találjuk, azonban a videóknál megnyugtató a helyzet: AVI, MPEG-1/2/4-SP, WMV9, Motion-JPEG, DivX 4.x/5.x és XviD áll a kompatibilitási listán. A fájlok gyors USB 2.0 porton keresztül tölthetők fel a Zen Visionre, amely szokásos módon külső háttértárként is használható; ami azonban nem közönséges jellemző: ehhez a feladathoz előre meghatározott merevlemez-kapacitást lehet rendelni.

Az extrák között említhető még a hangfelvétel lehetősége (mikrofonról és a rádióból), a beépített (MS Outlookkal szinkronizálható) naptár és az ébresztő funkcióval kiegészített óra. A standard akkuval együtt 239 grammot nyomó eszköz 124 x 74 x 20 mm méretű magnéziumötvözet házban foglal helyet; fekete és fehér színben is megjelenik.

A mintegy 13 órányi zene- vagy 4,5 órányi videólejátszást lehetővé tévő akkumulátor kétszer olyan erősre (és vastagra) cserélhető, továbbá dokkolóállomás és infrás távirányító is rendelhető a lejátszó mellé. A Zen Vision alapára a tengerentúlon 399,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés