Hirdetés

Flash tárolós zenelejátszók az Olympustól

Az Olympus két új típust jelentett be hordozható m:robe médialejátszói sorában. Az MR-F10 széria beépített flash memóriával rendelkezik, modelltől függően 256 MB (MR-F11), 512 MB (MR-F12) vagy 1 GB (MR-F13) tárhely várja a zeneszámokat. Az akkuval együtt 25 grammot nyomó, 32 x 65 x 15 mm-es készülék 65 ezer szín megjelenítésére képes, 96x64 pixeles OLED-kijelzővel rendelkezik.

A lejátszó támogatja az MP3, WMA és OGG tömörítési formátumokat és a változó bitrátájú hanganyagokat. A hangzást az SRS WOW technológia, illetve az equalizer hivatott javítani; utóbbi öt gyári beállítással érkezik, melyek mellé a felhasználó két saját profilt tud eltárolni. A gyári adatok szerint a készülék 90 dB-es jel/zaj arányt biztosít, frekvenciatartománya pedig 20 hertztől 20 kilohertzig terjed. Számítógépre USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható, s Li-polimer akkumulátora is feltölthető innen. Az MR-F10-es széria diktafonként is használható, az egyes típusok mintegy 30, 40, illetve 50 ezer forintnak megfelelő áron kerültek piacra Koreában.

Ugyancsak flash tárolóval érkezik, de felépítésében, kezelőszerveiben és persze tudásában is eltér az előbbitől MR-F30 sorozat, amely 512 MB (MR-F32), illetve 1 GB (MR-F33) tárhellyel rendelkező modelleket foglal magában. Az MR-F30-asoknak nemcsak nagyobb az OLED-kijelzője (96x96 pixel), de több színt is ábrázol: mintegy 260 ezer árnyalat megkülönböztetésére képes. A készülék tömege 40 gramm, mérete 36 x 74 x 21 mm.

A támogatott audioformátumok sorában itt is az MP3, a WMA és az OGG található, hajszálnyi különbség mutatkozik azonban a legjobb minőségű, illetve a változó bitrátájú OGG fájlok lejátszásában, ahol az MR-F30 széria valamivel többet kínál. Az SRS WOW és az 5+2 sémával szolgáló equalizer innen sem hiányzik, akárcsak a diktafon funkció és az USB 2.0 interfész. A zenei jellemzők tekintetében sincs a gyári adatlap szerint különbség. Az MR-F30 plusz funkciói között említendő az FM rádióvevő, illetve JPEG képek megjelenítésének képessége. A készülékért tárhelytől függően hozzávetőleg 45, illetve 55 ezer forintnyi összeget kell kiadniuk a koreaiaknak.

Az európai megjelenésről, illetve az itt várható árakról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés