Hirdetés

Multimédiás Freecom-újdonságok

A Freecom is elkészítette földi szórású digitális tévéműsorok vételére alkalmas eszközét, amely utazók csomagját sem gyarapítja kellemetlenül, hiszen mindössze 28 x 15 x 86 mm-es, míg tömege 25 gramm. A pendrive méretű vevőhöz egy kis botantenna és egy távirányító is jár.

Az USB 2.0 portra csatlakozó tuner az adással érkező elektronikus programfüzetet (EPG) is kezeli, és ahogyan elvárható, ezt nemcsak megjeleníteni képes, de időzített felvétel beállítására is lehetőség van segítségével. Az MPEG-2 tömörítésű stream közvetlenül is a merevlemezre menthető; a DVD szabványnak megfelelő tömörítési profilhoz történő (akár valós idejű) átalakításához szoftveres kodek áll rendelkezésre. A Freecom DVB-T USB Stick a szeptember első napjaiban megrendezésre kerülő IFA 2005 kiállításon áll a publikum elé; ajánlott fogyasztói ára 89,90 euró lesz.

Az újdonsággal egy időben kaptunk hírt arról, hogy a gyártó korábban már bemutatott MediaPlayer-3 típusú merevlemezes médialejátszója megérkezett Magyarországra is. A PC-re USB 2.0 porton keresztül, szórakoztatóelektronikai készülékekhez pedig kompozit, komponens, S-Video, illetve optikai SPDIF vagy analóg sztereó kimenetek révén csatlakoztatható eszköz sokféle kép- és hangformátumot támogat: MPEG-1/2/4, DivX, XviD; JPEG; illetve MP3, WMA, Ogg Vorbis, AC3 és DTS.

A MediaPlayer-3 fekete és fehér-ezüst színben kapható, kiskereskedelmi ára a beépített 3,5 colos winchester kapacitásától függően 79 990 Ft (80 GB), 94 990 Ft (160 GB), 119 990 Ft (250 GB), illetve 174 990 Ft (400 GB).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés