Hirdetés

Új személyi videófelvevő a Plextortól

A Plextor az elmúlt év tavaszán újabb termékcsaláddal bővítette kínálatát; az első ConvertX készülék egy, az MPEG-4 és DivX kódolást is ismerő külső videodigitalizáló volt, melyet tavaly ősszel egy tévétunerrel kibővített USB-s egység követett teljeskörű videórögzítési lehetőségeket kínálva.

A Plextor legfrissebb eszközével az előbbieknél olcsóbb megoldást kínál – a ConvertX PX-TV100U ugyancsak tartalmaz tévévevőt, illetve kompozit és S-Video bemenetet, azonban a videostream tömörítését nem maga végzi, hanem szoftveres kodekekre (vagyis a számítógép processzorára) hárítja. Szerencsére a Plextor e téren nem takarékoskodik, az MPEG-1 és MPEG-2 kodekek mellé ugyanis DivX tömörítőt is biztosít.

A kezelést a SageTV Lite PVR szoftver segíti, míg a rögzített anyagok vágásához és optikai lemezre írásához a Ulead VideoStudio SE áll rendelkezésre. Az eszköz USB 2.0 porton kapcsolható a PC-re, s tápellátása is erről történik. Az Egyesült Államokban 99 dolláros ajánlott áron piacra kerülő PX-TV100U az NTSC és PAL szabványokkal egyaránt kompatibilis.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés