Hirdetés

Jön a Nikon D70 utódja

A Nikon tegnap két új megfizethető árú digitális tükörreflexes fényképezőgépet mutatott be. Az olcsóbb modell – mely az USA-ban a szintén új 18-55 mm-es objektívvel 899 dollárért lesz kapható – a D50. A gép az alig tizenöt hónapja piacra dobott D70 közvetlen rokonának tekinthető – noha kisebb és könnyebb nála, első pillantásra akár össze is téveszthető vele –, de annál részben többet, részben kevesebbet tud.

Újdonsága a továbbfejlesztett autófókusz és egy új élességállítási mód – mely a tárgy viselkedésétől függően képes automatikusan váltani az egyszeri és a folyamatos AF-módok között –, a nagyobb, 2.0”-os LCD kijelző, az új fénymérő és a nagyobb spotmérési terület. A D50-en leggyorsabb választható záridő 1/4000 (a D70 esetében 1/8000), a sorozatfelvétel közben egy másodperc alatt rögzíthető felvételek száma pedig 2,5 (a D70-nél 3). Elődjével ellentétben a gép nem képes CompactFlash memóriakártyák kezelésére, kizárólag Secure Digital kártyákkal használható.

A D50 ugyanazt a 6,1 megapixeles, 23,7 x 15,6 milliméter méretű képérzékelőt használja, mint a D70. A két masina képfeldolgozó rendszerében sincsenek jelentős eltérések.

A drágább – a 18-70 mm-es lencsével 1199, csupaszon pedig 899 dollárt kóstáló – D70s a D70 valamelyest továbbfejlesztett változata. A képérzékelő, a felbontás és a képfeldolgozó rendszer itt is azonos, és a D70-hez képest általában is csupán néhány újdonsággal szolgál az újabb modell. Ezek közé tartozik az automatikus élességállítás javított pontossága, a nagyobb teljesítményű akkumulátor, a 2.0”-ra növelt LCD és az áttervezett menü. A D70s még ebben a hónapban megvásárolható lesz.

A Nikon ugyanakkor a D70-tulajdonosokat sem hagyja cserben: május közepére készül el az a firmware a géphez, mely a D70s néhány funkcióját – a továbbfejlesztett autófókuszt és a könnyebben áttekinthető menürendszert – teszi elérhetővé a közkedvelt gépen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés