Hirdetés

Lian Li gépház egyedi alaplaptálcával az alumínium szerelmeseinek

A Lian Li bemutatta a nem túl hangzatos PC-9N típusjelzéssel ellátott miditornyát, aminek módosított alaplaptálcája a hagyományos ATX és microATX alaplapok befogadására képes. A gyártónál gondoltak egy merészet, és a megszokott „teli tálca“ helyett rögzítősíneket alkalmaztak, amelyek eltávolíthatók vagy beszerelhetők attól függően, hogy szükségesek-e az alaplap rögzítéséhez.


[+]

Ennek hála nem csak a felhasznált anyaggal lehet spórolni, hanem a gépház tömegéből is le lehet csippenteni, arról nem is beszélve, hogy nem kell mindenféle szerelőnyílás és kábelbújtató rés kivágásával bajlódni, de még a hűtés során is előnyös lehet ez a kialakítás.


[+]

Más tekintetben a Lian Li PC-9N egy hagyományos alsótápos, teljes mértékben alumíniumból készített kasztni, ami három darab kívülről hozzáférhető 5,25"-es, szintén három darab rejtett 3,5"-es és egy 2,5"-es meghajtórekeszt kapott. A tárolók rögzítési mechanizmusa természetesen nem igényel szerszámokat, és a gumibakoknak hála a rezgés csillapítása is megoldott.


[+]

A belső szellőztetéséről három darab ventilátor gondoskodhat. A friss levegőt az előlap mögé rejtett két darab 140 mm-es (ebből egyik opcionális) légkavaró pumpálja befelé, míg a felmelegedett levegőt a hátul elhelyezett 120 mm-es szélgép rántja ki, de szükség esetén az oldallapra is szerelhetünk pár ventilátort. Utóbbi, valamint az előlapi, illetve a tápegység ventilátora elé is könnyen kiszerelhető és mosható porszűrők kerültek. Vízhűtés befogadására is előkészítették a házat, amiről a hátul elhelyezett két tömlőfurat tesz tanúbizonyságot.


[+]

Az 5,9 kg-os, 210 x 462 x 490 mm-es méretekkel rendelkező ház legfeljebb 170 mm magas processzorhűtő, 430 mm hosszú VGA és 300 mm hosszú tápegység elhelyezésére alkalmas. Nem feledkeztek meg a ma már kötelezőnek számító I/O panelről sem, ami most a ház tetején egy kis felnyitható ablak mögött kapott helyet, és két darab 3,5 mm-es jack aljzatot, illetve szintén egy pár USB 3.0-s kaput rejt el.


[+]

A Lian Li PC-9N kétféle színben, ezüstben (PC-9NA) és feketében (PC-9NB) is elérhető lesz február végétől 110 dolláros végfelhasználói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés