Hirdetés

Lian Li PC-X2000FN – méretes toronyház gazdag bővíthetőséggel

A Lian Li egy több mint két éves modellt, a PC-X2000F-et porolta le, és némi átdolgozással most bejelentette a koncepció új változatát, PC-X2000FN néven. A torony alapvető méretei nem változtak, így a 240 x 693 x 455 mm-es ház tiszteletet parancsoló darab, de köszönhetően annak, hogy nagyrészt alumíniumból készült, tömege „csak” 11 kilogramm. A kívül-belül feketére fényezett óriás átlagon felüli rugalmassággal és bővíthetőséggel rendelkezik, így még a legelvetemültebb konfigurációk is kényelmes otthonra lelhetnek belsejében.


[+]

A PC-X2000FN előlapja és teteje egyetlen hatalmas szálcsiszolt alumínium lapból áll, az egységet semmilyen külső meghajtóhely vagy szellőzőnyílás nem töri meg, a szokásos nyomógombok és kivezetések a ház tetején kaptak helyet. Utóbbiak egy ajtó mögött lapulnak, közöttük mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet, 4 darab USB 3.0 és egy eSATA port sorakozik. Természetesen a tervezők nem feledkeztek meg az 5,25”-es külső meghajtóhelyekről, ezeket csupán oldalra száműzték, ezzel megőrizve a szemből mutatott egységes képet. Az előlap két oldalán teljes magasságban kopoltyúk segítik a ház megfelelő légzését.


[+]

Méretes beltere három külön szekcióra osztott: felül az 5,25”-es, 3,5”-es és 2,5”-es meghajtók tobzódnak, középen az alaplap foglal helyet, míg a ház aljában a táp és további adattárolók sorakozhatnak. Összesen 7 darab 3,5”-es HDD rögzíthető a menet közben is cserélhető hot-swap keretekbe, ezenkívül egy felső merevlemezkeret további 3 darab 2,5”-es HDD vagy SSD elhelyezését teszi lehetővé. Ha még ez is kevésnek bizonyulna, úgy az oldalsó merevítőpanelre is fel lehet szórni néhány adattárolót.


[+]

Mivel a középső részlegben az alaplapnak nem kell más komponensekkel osztoznia, ezért a 10 lehetséges bővítőkártya teljes hosszúságban (340 mm) nyújtózhat, és a processzorhűtő 180 mm-ben maximalizált magassága sem tűnik szűkösnek. Az alaplaptálcán a kényelmes szerelőablak mellett számos gumiszegélyes kábelbújtató nyílás látható, így a rendezett beltér kialakításának sincs semmi akadálya.


[+]

A friss levegőt 3 darab 140 mm-es elülső ventilátor juttatja a doboz belsejébe, majd egy 120 és egy 140 mm-es egység tessékeli ki a túlsó végen. A gyártó a megfelelő helyekre könnyen eltávolítható, mosható porszűröket helyezett el, ezzel is csökkentve a rendszer idő előtti porosodását. A ventilátorok fordulatszáma egy a hátlapon lévő potméter segítségével szabályozható.


[+]

A Lian Li PC-X2000FN E-ATX alumínium toronyház 499 dolláros vételáron lesz elérhető.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés